Samsun’un Vezirköprü ilçesinde demokrasi nöbetinin 21. gününde yapılan demokrasi yürüyüşü mehter takımı eşliğinde gerçekleşti.
Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.30’da özel bir mehter takımı tarafından marşlar çalınarak gösteri sunuldu. Daha sonra mehter takımı eşliğinde yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı demokrasi yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve binlerce Vezirköprülü katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Bankalar Caddesi, Havza Caddesi ve Çamlık Caddesi boyunca devam etti ve Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüş esnasında FETÖ/PDY örgütü aleyhine sloganlar atılarak milli birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Doğan: "Vezirköprü, gönül köprüsü kurmuştur"
AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan yaptığı konuşmada Vezirköprülüleri ve tüm milleti bir araya getiren kutsal değerin vatan olduğunu, Vezirköprülülerin vatanına, milletine ve değerlerine ne kadar sahip çıktığını, demokrasi nöbetlerine katılarak içtenlikle gösterdiğini belirtti. Doğan, "Bu meydanlar, vatanımıza, milletimize inanç değerlerimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza birer köprü oluşturmuştur. Vezirköprü kutsal değerlerimize en sağlam gönül köprüsü kurmuştur. Bu köprü hiç yıkılmayacak, bu sevgi hiç bitmeyecektir. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.
Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçenin ülkenin vatanına ve demokrasisine sahip çıktığını ifade ederek, Vezirköprülülerle gurur duyduğunu, ilk günden beri demokrasi nöbetinin artan bir ilgi ile devam ettiğini ifade ederek, hainlerin oyunu bozan milletin birlik ve beraberliğine zarar vermeye kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizdi.
Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara çorba ve tatlı ikramı yapıldı.