YEDAŞ, Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi ile işbirliği yaptı. Çalışanlar, kurum binasında hazırlanan odalarda kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Sosyal sorumluluk bilinciyle toplumsal fayda yaratmaya önem verdiklerini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Elektrik dağıtım faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile artı değer yaratmak şirketimizin öncelikleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda Türk Kızılayı Samsun Kan Bağış Merkezi ile Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyasını gerçekleştirdik. Yaşamın temel kaynağı kan, acil değil sürekli ihtiyaç. Tedavi için kan ve kök hücre bekleyen hastalarımıza ulaşması için bağışta bulunduk. Şirket çalışanlarımızla birlikte insanların hayatına dokunan, yaşamına katkı sağlayacak projeler geliştirmeye ve içinde yer almaya özen gösteriyoruz” dedi.

“Kan bağışında toplumsal farkındalık önemli”

Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Şube Başkanı Dr. Habip Demirel, “Türkiye’de tedavi için kan ve kök hücre bekleyen pek çok hasta var. Toplumsal farkındalık bu konuda önemli. YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk ve çalışanlara Kan ve Kök Hücre Bağış kampanyasına gösterdikleri destek ve ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.