İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastane Mahallesi’nde yapılacak yerinde dönüşümle ilgili çalışmalarını tamamlayarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderdiklerini, oradan çıkacak karara göre yerinde dönüşüm projesinin ilk adımlarını atacaklarını söyledi.
AK Parti İlkadım İlçe Teşkilatı 64. Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başkan Erdoğan Tok, yerinde dönüşüm projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Tok, İlkadım’ın geleceğine yön verecek olan çalışmanın yerinde dönüşüm projesi olduğuna dikkat çekti.
Belediye olarak hayata geçirilen ve devam eden projelerden bahseden Tok, İlkadım’ın geleceğini değiştirecek olan yerinde dönüşüm projesi ile ilgili bilgiler verdi. Yenilemenin yerinde yapılacağı kentsel dönüşüm projesi ile ilgili daha önceleri uygulamaya konulan birçok projeyi yerinde inceleyerek istişarelerde bulunduklarını aktaran Başkan Tok, Samsun’un en büyük ilçesi ve en eski yerleşim birimi olan İlkadım’ın en büyük sorununun çarpık kentleşme olduğunu ifade etti. Çarpık kentleşme sorunu ile birlikte ilçede kentsel yenileme anlamında yerinde dönüşüm projesini hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Erdoğan Tok, yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım’ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini belirtti
“Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız”
İlkadım’ın geleceğine yön verecek olan çalışmanın yerinde dönüşüm projesi olduğuna dikkat çeken Başkan Tok, “İlçemizde yenileme çalışması yapacağımız mahallerde inşaat haklarının emsal değerini çok yükselttik. Mahallelerimizin imar durumu ve kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirme noktasında bir buçuk yıldan bu yana çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. İlçemizde yerinde dönüşümü gerçekleştirme oranı oldukça yüksek. Artık halkımız bunu bekliyor. Bizler vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız. Çünkü inşaat haklarını çok yükselttik. 1.40 emsali 4 emsale yükselterek buradaki vatandaşlarımızı mağdur etmeden yerinde dönüşümü inşallah gerçekleştireceğiz. Belediye olarak biz tüm çalışmalarımızı gerçekleştirerek Büyükşehir Belediyemize gönderdik. Oradan çıkan kararı bekliyoruz” diye konuştu.
Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, meclis üyeleri ve partililer katıldı.