Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçen günlerde raya inen ve test sürüşlerine başlayan yerli tramvayı vatandaşlarla birlikte inceleyerek Cumartesi günü hizmete gireceğini söyledi.
Test sürüşü gerçekleştirilen yerli tramvaya vatandaşları da davet ederek Kılıçdede-Tekkeköy İstasyonu’na kadar seyahat eden Başkan Yılmaz, tramvayın Cumartesi gününden itibaren hizmete gireceğini belirtti. Vatandaşlar da Başkan Yılmaz’a yapılan çalışmayla ulaşımın daha konforlu hale geldiğini ifade ettiler.
Yerli tramvayı tercih ederek hem maliyetleri düşürmeyi hem de isteğe özel üretim yapılmasını sağlamayı hedefleyerek yola çıktıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Ülkemizin son yıllarda gösterdiği yükselişin kaynaklarının en başında yerli üretimler yer alıyor. Bundan 10 yıl öncesine kadar Türkiye’nin tramvay üretebilecek bir ülke haline gelebileceğini tahmin bile edemiyorduk. Şimdi ülkemiz kendi silahını, kendi uçağını, kendi tramvayını üretebilir konuma geldi. Bugün ülkemizin ekonomisinin kalkınmasında önemli rol oynayan bir firmanın ürettiği tramvayı Samsun’a kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
Yerli tramvayın ilkinin test sürüşlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve Cumartesi gününden itibaren yolcu taşımaya başlayacağını ifade eden Başkan Yılmaz, “Tramvayımızın raylarla buluşmasından itibaren test süreçlerine başladık. 5 günlük süreçte gözümüze takılan eksik ve hataları giderdik. Eski tramvaylara kıyasla kendi isteklerimize göre üretim fırsatımız olduğu için konfor ve güvenliği üst seviyeye getirmek için büyük çaba harcadık. SAMULAŞ personelimizin yaptığı araştırmalar kalitenin arttırılmasında büyük katkı sağladı. Kalan 7 tramvayımız da en kısa sürede geliyor. Cumartesi gününden itibaren 22 tramvay ile en kısa sürede de 29 tramvay ile raylı sistem ile ulaşımı daha rahat ve güvenli hale getireceğiz” diye konuştu.