Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıl dönümüne özel, alışveriş merkezinin her tarafını Türk bayrakları ile donatacak olan Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
Yeşilyurt Avm, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yeşilyurt AVM’nin birinci katında saat 15.00 ile 18.00 arası gerçekleştirilecek olan oyunda, kurtuluş mücadelesi ve Cumhuriyetin ilanını anlatan soğuk heykel tiyatrosu düzenlenecek. İzmir Soğuk Heykel Atölyesi sanatçılarının gerçekleştirecekleri gösteride Milli Mücadele döneminden başlayıp Cumhuriyetin ilanına kadar yaşananlar soğuk heykel figürleriyle canlandırılacak. Soğuk Heykel Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Özer, Kurtuluş mücadelesinde bir milletin yaşadığı sıkıntıları ve kazanılan zaferi anlatan altı kişilik bir gösteri olacağını ve Seyit Onbaşı, Nene Hatun, asker, cephe hemşiresi, efe gibi oyunda yer alan her karakter o dönemde yaşanan olayları anlatacağını dile getirdi.
Oyununu içeriği ile ilgili yapılan açıklamada ise, "Gösteri Çanakkale cephesinde şehit düşen Türk askerlerini temsil eden bir erin ailesiyle vedalaşarak savaşa katılması ve canlandırılan savaş sahnesinde şehit düşmesiyle başlar. Ardından Nene Hatun sahneye çıkarak mücadele döneminde cefakar Türk kadınını simgeler. Gösterinin devamında ise askerin sevdiği kız, cephe hemşiresi sahneye çıkar. Daha sonra, Çanakkale Savaşı’nın simgesi haline gelen Seyit Onbaşı 215 kiloluk mermiyi sırtlayarak ’Ocan’ gemisini vurur. Yeşilyurt AVM ziyaretçileri tarafından soluksuz izlenecek olan gösteride zaferin kazanılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Bir milletin esaretten kurtuluşunun dansı’ olarak adlandırdığı Zeybek oyunuyla devam edecek. Son olarak Türk Bayrağı giymiş bir soğuk heykel oyuncusunun sahneye çıkmasıyla tüm oyuncular Türk bayrağının etrafında toplanıp izleyiciye selam verir. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Bando takımı tarafından hazırlanan, milli birlik ve beraberlik ruhunu yaşatacak marşlarla Yeşilyurt AVM ziyaretçileriyle bu özel günü unutulmaz bir şölene dönüştürecek. Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından hazırlanan Kurtuluş Mücadelesini ve Çanakkale Zaferini yeniden yaşatan gösteriye tüm Samsun halkı davetlidir. Detaylı bilgi ve tüm kampanya, moda ve etkinliklere facebook, twitter ve instagram sayfalarından ulaşabilirsiniz" denildi.