Bafra 100 yıllık köprü sorununa neşter vuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçeye verdiği ikinci köprü müjdesi için uygun yer tespitine başladı.
Başkan Yılmaz, hem Bafra hem de Çarşamba Ovalarına kazandırılacak projelerin yerlerini havadan inceledi.
Helikopterle yapılan inceleme gezisi sırasında Başkan Yılmaz’a Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk eşlik etti. Yaklaşık 2.5 saat boyunca Başkan Yılmaz ve beraberindekiler Çarşamba ve Bafra Ovaları’nda hayata geçirilecek köprü, yol ve alt yapı proje alanlarını havadan inceledi.
Bafra ve Çarşamba çitçilerine müjde
Bafra Türbe Kalaycılı Köprüsü’nün ardından ilçenin ikinci köprü ihtiyacını da hızlı bir şekilde çözmek için kolları sıvadıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Türbe Kalaycılı Köprümüz o bölgede yaşayan çiftçilerimize adeta ilaç oldu. Tarım için çok önemli bir yatırım. Bu köprü sayesinde çiftçilerimizin yol için yaptıkları masraf düştü. Baktık ki ilçemizde ikinci bir köprü ihtiyacı var hemen onun içinde uygun yer arayışlarına başladık. Sadece Bafra için değil Çarşamba’da biten Hacılıçay Köprümüzün ardından ilçemizin ihtiyacı olan ikinci bir köprüyü daha kazandırıyoruz. Bugün hem Bafra hem de Çarşamba Ovalarında helikopterle yer tespitlerine başladık. Kızılırmak ve Yeşilırmak Nehirleri üzerinde yaptığımız 2.5 saatlik uçuşumuzda uygun yerleri tespit etmeye çalıştık. Hayata geçireceğimiz yeni yatırımlarla Bafra ve Çarşamba Ovalarımızı tarımda uçurmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Tarımda şaha kaldıracak yatırım
Yılmaz şöyle devam etti: “Yaptığımız yatırımların odağında önceliğimiz çiftçimiz. Çünkü çiftçimiz kalkınsın istiyoruz. Bu yatırımların hepsi Samsun’un 17 ilçesi ile birlikte kalkınması demektir. Bir yerde yatırım varsa kalkınma olur. Bunların hepsi iş, aş, ekmek demektir. Samsun’umuzun artık katma değeri misli misli arttı.”
Başkan Yılmaz ve beraberindekiler helikopterle yaptıkları incelemelerine daha sonra karadan devam etti.
Biber toplayan çiftçilere yol ve köprü sözü
Hacılıçay Köprüsü’nün açılışı yapılmadan ikinci köprü için incelemelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,1 Çarşambalılara yol ve köprü müjdesi verdi Çarşamba’da yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılması planlanan Hacılıçay Köprüsü henüz açılmadan ikinci köprü için incelemelere başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kumtepe Mahallesi’nde biber toplayan çiftçileri görünce yanlarına giderek sohbet etti.
Kumtepe ve Hürriyet Mahallesi arasına yeni köprü
Kızılırmak ve Yeşilırmak üzerinde köprü sayısının yetersiz olduğunu ve bu soruna en hızlı şekilde kökten çözüm sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Köprüler özellikle siz değerli çiftçilerimiz için mesafelerin kısalması noktasında büyük önem taşıyor. Yapılacak olan köprü tarıma ve hayvancılığa doğrudan destek sağlayacak. Ürettiğiniz ürünleri daha az yakıt harcayarak şehir merkezine ulaştırabilecek, tarımda lider olmuş illerin üreticileriyle rekabet içinde olacaksınız. Irmağın karşısında yer alan mahalleye gitmek için yaklaşık 10 kilometre ilerideki Durakbaşı Köprüsü’nden geçmeniz gerekiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bu ulaşım sorununu yeni bir köprü yaparak çözeceğiz. Şu anda incelemelerimiz devam ediyor. Muhtemelen bu köprüyü sizin de ikamet ettiğiniz Kumtepe Mahallesi ile Hürriyet Mahallesi arasında yapacağız” diyerek müjdeyi verdi.
Başkan Yılmaz’dan yol sözü
Biber toplayan çiftçilerden Kamil Öztürk’ün köylerinde yol sorunun olduğunu söylemesi üzerine Başkan Yılmaz, “Ben hepsini halledeceğim. Sizlerin sadece sabretmesi gerekiyor. Samsun’un tüm yol ağını yenileme hedefine adım adım ulaşıyoruz. Kendi yol ağımızda yer alan yolların tamamını yaparak köylerde yaşayan ve tarım ile uğraşan çiftçilerimizin de şehir içindeki konforu yaşamasını sağlayacağız” açıklamalarında bulundu.
Başkan Yılmaz’ın yaklaşık 1 kilometre yolu yürüyerek yanlarına gelmesinden dolayı şaşkınlıklarını gizleyemeyen çiftçiler köylerine yapılacak olan çalışmalar için verilen sözlerin en kısa sürede tutulacağını bildikleri için duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.