Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba ilçesinde yapılan Hacılıçay Köprüsü ve yol çalışmalarını inceledi.
“Yol medeniyettir diyerek durmadan çalışıyoruz”
Önce ilçede devam eden beton yol çalışmalarını denetleyen Başkan Yılmaz, "Yol medeniyettir diyoruz ve hızımızı azaltmadan çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu anlamda kentimizin her noktasında olduğu gibi, köy yollarında da yenileme çalışması yapıyoruz. Gece demeden, gündüz demeden tüm ekibimizle birlikte Samsun’un her metrekaresine hizmet etmenin çabasındayız. Tüm sorunları yerinde görüp ona göre yapılması gerekenleri yapıyoruz. Halka hizmeti Hakka hizmet olarak görüyor ve bu amaçla vatandaşımızın emrinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Büyükşehir yatırımlarımız durmadan büyüyerek devam edecektir" dedi.
Yeşilırmak üzerindeki dev köprüde hummalı çalışma
Beton yol çalışmaları kontrolünün ardından Hacılıçay Köprüsü’ne giden Başkan Yılmaz, Bafra Türbe Kalaycılı Köprüsü gibi Hacılıçay Köprüsü’nün de en kısa sürede bitirilerek hizmete açılacağını söyledi. Köprünün 3 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu ifade eden Yılmaz, "Çarşamba için oldukça önemli bir proje idi. Devlet karayolu köprüsünden deniz tarafına doğru sadece bir köprü vardı ve bu köprü yeterli değildi. Hacılıçay Köprüsü ile hem iletişim hem de ulaşım çilesi sona eriyor. Çarşamba’nın iki yakası bu köprü ile birbirine bağlanmış olacak" diye konuştu.