Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, darbe girişiminin ülke meselesi olduğunu belirterek, meclis salonundan tüm siyasi parti temsilcilerine “Gelin topyekun birlikte olalım” çağrısında bulundu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilerek onaylandı.
Toplantıda konuşan Yılmaz, özellikle darbe akşamından itibaren meydanda tutulan demokrasi nöbetlerine devam edeceklerini vurgulayarak, meclis salonunda bulunan muhalif siyasi parti temsilcilerine seslenerek birlikte nöbet tutma çağrısı yaptı. Yılmaz, "Bu mesele vatan meselesi, ülke meselesidir. Şimdi birlik olup kenetlenmez zamanıdır. Ben buradan tüm siyasi partilerimize ve STK’larımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin demokrasi nöbetimizde birlikte olalım" diye konuştu.
Türk milleti 15 Temmuz’u asla unutmayacak
Düşmana karşı kullanılsın diye alınan silahların vatan hainleri tarafından halkın üzerine doğrultulduğunu belirten Yılmaz, "O hainlere karşı tüm milletimiz dimdik karşı durdu. Milli dayanışma örneği sergiledi. Ben o saldırıda hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizin önünde minnetle eğiliyorum. Türk milleti olarak ne 15 Temmuz’u ne de demokrasi şehitlerimizi unutacağız" dedi.
Meclis üyelerine ülke gündeminin hassasiyetine dikkat çekerek seslenen Yılmaz, son olarak şunları söyledi: "Bir yerel yöneticinin, belediye başkanının ve meclis üyesinin kendi şehri ile ilgili hiç bir konuda bana ne deme şansı yok. Hiç bir arkadaşımızın hiçbir olaya karşı sana ne deme şansı da yok. Bu ülke hepimizin. Biz varisçi değiliz emanetçiyiz" ifadelerini kullandı.