AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getiren Türkiye’nin sosyal yardım ve hizmete ayırdığı kaynak miktarının AK Parti döneminde 19 kat arttığını söyledi.
2002 yılından bu yana ihtiyaçlar doğrultusunda farklı ve kapsayıcı birçok sosyal yardım ve destek programı uygulandığını ifade eden Biter, ihtiyaç sahibi vatandaşların tamamına yakınının bu programlardan yararlandırıldığını belirtti.
Eğitimden sağlığa, gıdadan barınmaya
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesiyle AK Parti hükumetin hareket ettiğini ifade eden Biter, sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlara ulaşmak için ayrıca Aile Sosyal Destek Programını hayata geçirildiğinin de altını çizdi. Biter, AK Parti döneminde ihtiyaç sahiplerinin eğitim, sağlık, gıda ve barınma gibi çeşitli ihtiyaçlarını ortadan kaldırmaya yönelik verilen sosyal yardımların maddi durumu zayıf insanların yüzünü güldürdüğünü söyledi.
Toplumun her kesimine hitap eden bir sosyal koruma anlayışıyla çeşitli yardımlar ve hizmetler sunulduğunu anlatan Biter, bugün ihtiyaç sahiplerine, çocukların eğitimlerine devam etmeleri için ve yeni doğan bebekler için sağlık yardımı, yaşlılar için yaşlı bakım aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara nakit desteği, ihtiyaç sahiplerine gıda, yakacak veya barınma yardımı gibi birçok alanda sosyal yardımlar yapıldığını ifade etti.
AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, sosyal yardımların birinci amacının, ihtiyaç sahiplerinin farklı gereksinimlerinden dolayı ortaya çıkan hak mahrumiyetlerini ortadan kaldırmak ve yoksulluğu azaltmak olduğunu dile getirerek, AK Parti dönemindeki uygulamaların Türkiye’nin “sosyal devlet” niteliğini pekiştirdiğini belirtti.
13 yılda 155,9 milyar lira
AK Parti dönemi ile öncesinin rakamlarını da kıyaslayan Huriye Biter, Türkiye’nin sosyal yardım ve sosyal hizmete ayırdığı kaynak miktarının, 2002 yılında 1 milyar 376 milyon lira iken 2014 yılında yaklaşık 19 kat artışla 25,5 milyar liraya yükseldiğini kaydetti. Biter, 13 yıllık süreçte kullanılan kaynağın ise toplam 155,9 milyar liraya ulaştığını ifade etti.