Viranşehir Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Merkezleri tarafından Anneler Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Bir düğün salonunda düzenlenen Anneler Günü etkinliği’ne Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer’in eşi Pınar Citer, Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül’ün eşi Nesibe Karagül, ÇATOM Sorumlusu Ruken Önen, Viranşehir ADEM Sorumlusu Şilan Şihanlıoğlu, Kışla Becerikli Kadınlar Merkezi Sorumlusu Fatma Elçi, Hürriyet Becerikli Kadınlar Merkezi Sorumlusu Leyla Erik, kursiyeler ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Pınar Citer , anneler gününün önemine vurgu yaparak, annelerin toplum içinde önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Citer “Toplumu değiştiren dönüştüren ve bunu yaparken hiçbir karşılık beklemeyen varlık annedir. Dünyanın en değerli varlıkları olan anneler toplum içinde hakkettikleri saygınlı ve yeri almalıdır. Biz kadınlar hem anneyiz hem de bir annenin evlatlarıyız. Annelik makamını ne kadar değeli olduğunu her iki açıdan çok iyi anlayabiliyoruz. Anneye Mektup ve Yavruma Mektup etkinliğinde okuduğumuz duygu yüklü sözlerde bunu bir kez daha anlıyoruz. Temennim o ki anneler yılın sadece bir günü değil her gününde değerleri gözetilmelidir” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından minik öğrenciler tarafından gösteri düzenlendi. Gösterinin ardından okunan “ Yavruma Mektup ” ve “ Annem’e Mektup ” isimli etkinlik davetliler tarafından büyük beğeni gördü. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte daha önce kadın merkezleri arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren kursiyerlere Pınar Citer tarafından hediyeleri verildi.
Kadın Merkezleri’nin hazırlamış olduğu çalışmalar, kursiyeler tarafından sergilendikten sonra etkinlik Halk Oyunları ekibinin sergilediği gösterinin ardından sona erdi.