Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gelen turizm rehberleri ile bir grup arkeoloji öğrencisi tarihi ve turistik mekanları gezerek incelemede bulundu.
Siverek Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye gelen Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası üyeleri ile Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik grup, ilçe merkezindeki tarihi evleri gezdi. Oda Başkanı Müslüm Çoban, “Siverek tarihi çok eskilere dayanan merkezinde ve kırsal alanında tarihi-doğal güzellikleri bulunan güzel bir ilçemiz. Harran Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileriyle birlikte tarihi mekânların yanı sıra son yıllarda belediyenin restorasyonunu yapıp tarihe yeniden kazandırdığı mekânları inceledik bu çalışmalardan dolayı ve doğayı koruma çabalarından dolayı belediye başkanına ve ekibine teşekkür ediyoruz, oldukça yararlı bir gezi ve inceleme oldu” dedi. Gelen ekibin ilçedeki tarihi ve turistik mekanları gezdiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, heyeti ilçede ağırlamaktan duyduklarını ve misafirlerin ilçeden memnun ayrılmasına sevindiklerini belirtti.
Harran Üniversitesi Kazı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal öncülüğündeki heyet ilçe merkezindeki incelemelerinin ardından Takoran Vadisine geçti.