Viranşehir’de Kaymakam Dr. Huzeyfe Citer, Belediye Başkanı Emrullah Cin, CHP Viranşehir İlçe Başkanı Remzi Taylan Viranşehir Belediyesinin restore ettiği binada inceleme yaptı.
Viranşehir Belediye Eski binası yıllarca sağlık ocağı olarak hizmet verdi. Şimdi ise restore edilip müzeye dönüştürülecek. Çalışmaların sürdüğü tarihi yapıya gelen Kaymakam Dr. Citer, Belediye Başkanı Cin ve CHP İlçe Başkanı Taylan süren çalışmaları inceledi. Başkan Cin, süren çalışmalar hakkında Citer ve Taylan’a bilgi verdi. Tarihi yerin tarihi dokuya uygun olarak restore edilip müze olarak kullanılacağını söyledi. Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, böylesi çalışmaların iyi olduğunu ifade ederek, diğer eserlerinde korunmasını diledi. Çiter, bu çalışmadan dolayı CHP İlçe Başkanı Remzi Taylan ve Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin’e teşekkür etti. CHP İlçe Başkanı Remzi Taylan ise yaptığı açıklamada tarihi yapıların korunması gerektiğini vurgulayarak, "Belediyemiz güzel bir çalışma yapıyor. İlçemizdeki tarihi yapıların korunması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ben de bu çalışma için mücadele verdim. Şuan belediyemiz çalışmalar başlattı. Hem Viranşehir belediye Başkanı Emrullah Cin’e hem de Kaymakamımız sayın Huzeyfe Çiter’e bu çalışma için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ise Viranşehir Kaymakamı Huzefe Citer ve CHP ilçe başkanı Remzi Taylan’a gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti