Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla 34 kırsal mahallede yapımına başlanılan çok amaçlı kültür evleri, birer birer tamamlanıyor. Taziye, düğün, toplantı ve Kur’an kursu olarak kullanılması planlanan kültür evlerinin yapılması, mahalle sakinlerince memnuniyetle karşılanıyor.
Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki kırsal mahallelerde nüfusu 300’den yüksek ve kültür evi olmayan mahallelerde çok amaçlı kültür evi yapılmasıyla ilgili çalışma başlattı. Fevzi Demirkol’un direktifleri doğrultusunda yapımına başlanılan inşaatlar, birer birer tamamlanıyor. Kırsal mahallelerdeki taziye, düğün, mahalle toplantısı, Kur’an Kursu ve diğer ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılması planlanan çok amaçlı kültür evlerinin içerisinde mutfak, abdest alınacak alanlar ve tuvaletler de yer alıyor. Modern yapısıyla çok amaçlı olarak kullanılacak olan kültür evleri, mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.
DAHA ÖNCE BÖYLE HİZMET GÖRMEMİŞTİK
Çekçek, Örencik, Yolyazı, Halime, Diktaş ve Küçük Senemağara kırsal mahallelerinde yapımı tamamlanan kültür evleri, tefrişatlarının da tamamlanmasıyla kullanıma açılacak. Diğer 20 mahallede inşaat çalışmaları devam ederken, 8 mahallede ise yer tahsisinin yapılmasıyla inşaat çalışmalarına başlanılacak. Haliliye Belediyesi’nden memnun olduklarını ifade eden Örencik Mahalle Muhtarı Hikmet Kaçar, “Haliliye Belediyesi’ne çok çok teşekkür ediyoruz. Bize bu imkanı sağladı. Biz çok memnunuz ve kendilerinden razıyız” dedi. Yapımı tamamlanan kültür eviyle sıkıntılarının giderildiğini anlatan Çekçek Mahalle Muhtarı Osman Aydoğdu ise, “Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, bize verdiği vaatlerin hepsini yerine getirdi. Taziye evimizi yaptı, etrafını düzenledi. Biz köylü olarak kendisine çok teşekkür ediyoruz. Daha önce taziye olduğunda çadır kuruyorduk. Sıkıntı yaşıyorduk. Şimdi bu kültür eviyle bu sıkıntımız gidiyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Daha önce böyle bir hizmet görmediklerinin altını çizen Mamuca Mahalle Muhtarı Ali Beyaz, “Belediyemizden memnunuz. Biz daha önce böyle bir hizmet görmedik. Şuanda hizmetlerimiz güzel yürüyor. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Kültür evlerinin kısa sürede tamamlanacağını vurgulan Bağlar Mahalle Muhtarı Ahmet Demirel, “Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, bize çok amaçlı kültür evi yapıyor. Çalışmalar son aşamalarda,hizmetinden dolayı Fevzi Demirkol’dan Allah razı olsun ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Haliliye Belediyesi ile daha önce görmedikleri hizmetleri gördüklerini kaydeden Küçük Senemağara Mahalle Muhtarı Halil Diş, “Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a, bize yaptığı hizmetlerden ve bu taziye evinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz daha önce böyle bir hizmet görmemiştik. Böyle bir hizmet yapılmıyordu. Yol yoktu, su yoktu, taziye evi yoktu. Şimdi hepsi geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. Demirkol’un kültür evi ihtiyaçlarını karşıladığını anlatan Halime Mahalle Muhtarı Aziz Demir ise, “Kültür evinin olması bizim için çok güzel oldu. İhtiyaçtı. Sağ olsun, Belediye Başkanı Fevzi Demirkol sayesinde bu ihtiyacımız tamamlandı. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Haliliye Belediyesinin 34 kırsal mahallede hizmete açacağı 12 kültür ve taziye evinin yapımları tamamlanırken, bunlar haricinde daha önce mahalle sakinleri tarafından yapımına başlanmış fakat atıl halde bırakılmış taziye evlerinin de tamamlanması ve hizmete açılması sağlanıyor. Haliliye Belediyesi bu durumda olan 7 taziye ve kültür evini tamamlarken, 3 tanesinde ise çalışmalarına devam ediyor. Tamamlanan tüm kültür ve taziye evlerinin inşaat haricinde kalan halı, klima gibi ihtiyaçları da Haliliye Belediyesi tarafından sağlanarak kullanıma hazır halde teslim ediliyor. Haliliye Belediyesi’nin tamamladığı taziye evleri, Çekçek, Kahraman, Güçlü, Boydere, Örencik, Üçkuyu, Gümüştaş, Güvenli, Yolyazı, Halime, Diktaş ve Küçüksenemağara mahallelerinde yer alıyor.
İnşaatları yarım kalmış, bakım ve onarımlar Haliliye Belediyesi tarafından yapılarak, kültür ve taziye evleri ile cami ise, Tekerli, Akdoğan, Sarpdere, Akçalı, Göğerli, İkiağız, Şeyhçoban. Dikme, Üçkonak ve Parmakkapı mahallelerinde ise çalışmalar devam ediyor.