Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, mevcut parlamenter sistemin günün ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye daha da güçlenecek" dedi.

Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, mevcut anayasa ve parlamenter sistemin günün Türkiye’sinin ihtiyaçlarına cevap veremediği için değişikliğe gidildiğini söyledi. Pınarbaşı, "Bugünkü anayasa bildiğiniz gibi halkın yaptığı bir anayasa değil, bürokrasinin yaptığı bir anayasaydı. Bunun mutlaka değişmesi gerekiyordu. AK Parti de halkın beklenti ve talepleri doğrultusunda bu anayasa değişikliği paketini hazırladı” dedi.

"Denetime daha açık bir sistem"

Pınarbaşı, Cumhurbaşkanlığı sistemini de içeren anayasa değişikliği paketinin oylanacağı referandumun halkı kutuplaştırmaması gerektiğini vurgulayarak, "Halkımız 16 Nisanda sandık başına giderek tercihini yapacak. Biz her zaman olduğu gibi halkımızın vereceği her türlü karara saygı duyuyoruz. Ancak referandum öncesinde muhalefet konuyu saptırıyor. ‘Diktatörlük gelecek’ diyorlar. Öyle bir şey söz konusu bile olamaz. ‘Meclis görevini yapamayacak’ diyorlar. Yeni anayasa paketinde Meclis’in kanun yapma yetkisi yerinde duruyor. Kanun teklifini yine milletvekilleri verecek. Yasalar yine Meclis tarafından çıkarılacak. Cumhurbaşkanı mevcut anayasada sadece vatana ihanetten yargılanabiliyordu. Yeni sistemde her suçtan yargılanabilecek. Hakkında soruşturma açılabilecek. Yani daha denetimli bir sisteme geçilmiş olacak" dedi.

"Muhalefetin öz güveni yok"

Muhalefeti anlamakta güçlük çektiğini dile getiren Başkan Pınarbaşı, “Sanki AK Parti yüzyıllarca iktidarda kalacak. Burada neyi görüyoruz. Muhalefetin özgüvene sahip olmadığını. Bugün halk AK Partiyi tercih edebiliyorsa, doğru işler yaptıkları takdirde diğer partileri de tercih edebilir. Önemli olan halkı anlamak, halkın dilinden konuşmak, halkın problemlerini çözmek" diye konuştu.

"Hızlı karar, hızlı sonuç için evet"

Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, bugün bölgesinde güçlü bir Türkiye olduğunun altını çizerek, “Bir yandan DAEŞ, PKK ve FETÖ’yle savaşıyorsunuz, diğer yandan ABD ve Avrupa ülkeleriyle mücadele ediyorsunuz. Bütün bu şartlara rağmen dimdik ayakta kalabiliyorsunuz. Bu neyi ifade ediyor? Türkiye’nin güçlü bir iktidara sahip olduğunu. Bizim referandumda ‘evet’ dememizin en büyük sebebi de bu. Tek lider ve tek iktidarla hızlı karar ve hızlı sonuç. Bunun için Türkiye’nin evet demesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

"Her gün 100 ev ziyareti"

Birecik’te referanduma yönelik çalışmaların da yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Pınarbaşı, “Biz Birecik’te kadınlardan ve erkeklerden oluşan ayrı ayrı mahalle ekipleri kurduk. Çünkü bayanların evlere girmesi çok daha kolay oluyor. Oluşturulan gruplardaki kardeşlerimiz, her gün en az 100 ev ziyareti gerçekleştirecekler. Bunun yanında bizler mahalle toplantıları gerçekleştireceğiz. Halka neden evet demeleri gerektiğini anlatacağız. Anayasa değişikliği paketi ile ilgili insanların kafasında soru işaretleri varsa bunların hepsini gidereceğiz. Bunları yaptığımız zaman inanıyorum ki çok daha başarılı olacağız” ifadelerini kullandı.