Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, ilçede demokrasi yürüyüşünün engellendiği iddialarını yalanladı.
Pınarbaşı bu iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız talimat doğrultusunda bu yolda göğsümüzü gere gere her gece yollara düşüp demokrasimize sahip çıktık ve çıkacağız" dedi.
Yetersiz bilgiye dayanan haberlerden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Pınarbaşı, "Sosyal medya da darbeye karşı toplanan vatandaşları dağıttığımıza dair haberler çıkarılıp algı operasyonu oluşturulmaya çalışılmıştır. Bazı kesimler tarafından Belediye Başkanı ve Birecik Emniyet Müdürlüğü personelinin vatandaşları dağıttığı yönündeki haberler yanlış bilgilere dayanmaktadır. Vatandaşlarımız alınan istihbarat doğrultusunda grup olarak durmamaları, mümkünse dağınık şekilde durmaları konusunda uyarılmışlardır. Bu tamamen onların güvenliği için alınan önlemden ibarettir. Bu nedenle kamuoyuna bu açıklamayı yapma ihtiyacımız oluştu" dedi.
Pınarbaşı, 15 Temmuz gecesi saat 03.00"de sokağa çıktıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız, STK mensuplarımız ve Hüda-Par İlçe Başkanı İbrahim Barlak ile üyeleriyle birlikte, AK Parti İlçe binamızın önünde toplanıp demokrasimize sahip çıktık. Ancak, gelen bir istihbarat bilgisi doğrultusunda yapılacak bir eylem planının olduğunu öğrendikten sonra önlem almak zorundaydık. Halkı uyardıktan sonra sabah saat 09.00"da yine partimizin il binası önünde demokrasi duruşumuzu göstermeye devam edeceğimizi bildirdik" şeklinde konuştu.
Halkın can güvenliği için aldıkları önlemin yanlış değerlendirilmesinin kendilerini üzdüğünü ifade eden Pınarbaşı, her türlü tedbirin o gece gelen canlı bomba saldırısı istihbaratı doğrultusunda alındığını ve vatandaşların can güvenliği için dikkatli olmaları uyarısında bulunduklarını belitti.
Demokrasinin önemine ve demokrasiye olan bağlılıklarına da dikkati çeken Pınarbaşı, "Biz vatandaşlarımızla demokrasi yürüyüşünün her gecesinde Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız talimat doğrultusunda bu yolda göğsümüzü gere gere her gece yollara düşüp demokrasimize sahip çıktık ve çıkacağız" dedi.
Bu arada, AK Parti İlçe Başkanı Hacı Müslüm Kaynarpınar da bir açıklama yaptı. Kayapınar yaptığı açıklamada," İlk günden beri başkanımızla demokrasiye darbe girişimine karşı kararlı duruşumuzu tüm vatandaşlarımız görmüştür. Her daim bu milletle kol kola Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dönebilirsiniz talimatı vermeden vatandaşlarımızla, Belediye Başkanımızla, farklı görüşteki siyasi partili kardeşlerimizle demokrasi yürüyüşümüze devam edeceğiz. Kimse yalan yanlış konuşmalara itibar etmesin " şeklinde konuştu.