Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, bu yıl ilk defa Birecik Belediyesi tarafından her mahalleye iftarlar sofrası düzenleniyor.
Daha önceden Birecik’in belirli noktalarına iftar çadırı kurulurken, bu yıl ilk defa Birecik Belediyesi tarafından Ramazan ayının bereketinden faydalanmak için, ilçe halkının birlik ve beraberliğini pekiştirme adına her mahallede iftar sofraları kuruluyor.
Birecik Belediyesi Başkanlığınca düzenlenen her mahalleye iftar etkinlikleri kapsamında açıklamalarda bulunan Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, “Daha önceki yıllarda iftar çadırında toplu olarak iftar veriliyordu. Bu yıl ilk defa her mahallede halkımızla beraber mahalle iftarları kapsamında iftar yapıyoruz. Bizler halkımızla iç içe olarak onların ayaklarına giderek zengin, fakir, hiçbir ayrım gözetmeden onlarla aynı ekmeği, suyu paylaşmak ve onların yanında olmak istiyoruz. Bu kapsamda iftarlar yaptık, yapacağız. Onların her ne sıkıntısı varsa bunu kendilerinden dinleyip, daha iyi bir Birecik için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bu arada 7 bin kişiye iftar verdiklerini açıklayan Pınarbaşı, hedeflerinin 10 bin kişiye ulaşmak olduğunu belirtti.