Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın, işsizliğe çözüm üretmek ve kentin ekonomik açıdan kalkınmasını sağlamak amacıyla sarf ettiği çabalar sonuç vermeye başladı. Her fırsatta yatırımcıya çağrı yapan Başkan Pınarbaşı’nın kapısını çaldığı Beşler Gıda ve Kimya A.Ş. ilçede fabrika kurmak için ilk adımı attı.
1955 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesinde kurulan Ülfet Gıda, Yağ ve Sabun Sanayi Tesisleri’ni de bünyesinde bulunduran un, bakliyat ve makarna üreticisi Beşler Gıda ve Kimya A.Ş, Birecik’te yatırım kararı aldı. İlçeye gelerek yatırım için bazı temaslarda bulunan şirketin yönetim kurulu üyesi Cemil Çakmak, Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı’nı ziyaret etti.
“Birecik için önemli bir iş ve aş kapısı olacak”
Sanayi ve turizm yatırımları ile işsizliği önleyip, büyükşehirlere göçü engellemeyi hedefleyen ve bu yönde büyük çaba sarf eden Başkan Pınarbaşı, ilçeye sanayi yatırımı çekmek için büyük firmalarla yaptıkları görüşmelerin sonuç vermeye başladığını ifade etti. Son çıkan teşvik yasasını da dikkate alarak, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yürüttükleri çalışmalar neticesinde Beşler Gıda’yı yatırım konusunda ikna ettiklerini belirten Pınarbaşı, “Sağ olsunlar bugün kendileri büyük bir yatırımın resmi prosedürlerini başlattılar” dedi.
Beşler Gıda ve Kimya A.Ş. bünyesinde yer alan Ülfet’i bölgede herkesin zeytinyağı ve sabunları ile tanıdığını dile getiren Pınarbaşı, “Burada kurulacak tesis, Ülfet’in bir nevi devamını teşkil edecek. Tesisi kuracakları arsayı aldılar. Çok güzel, büyük bir tesis olacak. Bu yatırım, inşallah en kısa zamanda Birecik’imiz için iş ve aş kapısı olacak. İlçe ekonomimize önemli katkılar sağlayacak. Biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
“Yatırım için en kısa sürede düğmeye basılacak”
Beşler Gıda ve Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Çakmak da Başkan Pınarbaşı’nın teşvik ve ısrarlarının yanı sıra devletin sunduğu teşvik imkânlarından da istifade etmek üzere ilçede yatırım için çalışma başlattıklarını ifade etti. Çakmak, “Sağ olsunlar başkanımız ve diğer arkadaşlarımızın vesilesiyle böyle bir yatırıma karar kıldık. Alt yapı koşulları oluştuktan sonra tez zamanda düğmeye basıp, yatırıma start vermeyi düşünüyoruz. İnşallah hem milletimiz hem de bizler için hayırlı olur” diye konuştu.