FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından demokrasiye sahip çıkmak için meydanları boş bırakmayan Birecikli vatandaşlar demokrasi gazisini davul ve zurnalarla karşıladı.
İstanbul’da yaşanan olaylar sırasında yaralanan Birecikli 20 yaşındaki Cuma Zor, memleketi Birecik’e gelmek için Gaziantep Havalananına inişinde büyük bir coşkuyla karşılandı.
Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı’nın talimatıyla görevlendirilen özel araçla havaalanında çiçeklerle karşılanan Cuma Zor daha sonra Birecik’te nöbet meydanına geldi. Demokrasi Gazisi Cuma Zor Birecik’te halk davul-zurna karşılandı.
Belediye Başkanı Pınarbaşı, olay gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Cuma Zor’a, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Pınarbaşı, demokrasi gazisi gence çiçek verip, anlından öptükten sonra yine özel araçla evine bırakılmasını sağladı.
Birecik Belediyesi, meydanlarda nöbet tutan vatandaşa ikramlarını da sürdürürken, çorba kazanının başına geçen Pınarbaşı, çorbayı vatandaşlara dağıttı, Belediye görevlileri ise nöbete katılan tüm vatandaşlara tatlı ikram etti.