Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, sanayi ve turizm yatırımları ile ilçenin işsizlik problemini çözerek, Birecik’ten Büyükşehirlere göçü engelleyeceklerini söyledi.
Belediyenin ilgi alanına giren konuların dışında, ilçenin ekonomik ve sosyal sorunları ile de yakından ilgilenen Pınarbaşı, yol, su, kanalizasyon gibi hizmetlerin her belediye başkanının asli işi olduğunu, ancak bununla yetinilmemesi gerektiğini ifade eden Pınarbaşı, “Bilhassa Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bizim gibi ilçeler, sosyal ve ekonomik sorunlara daha fazla eğilmeli” dedi.
İşsizlik sorununa turizm ve sanayi ile çözüm bulmayı hedefleyen Pınarbaşı, “Gençlerimizi iş sahibi yaparak, Batı’ya olan göçü engelleyeceğiz. Böylelikle hem onları terörden uzak tutacağız hem de zihinlerinin zararlı işlerle meşgul olmasını engelleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Tekstil fabrikası ile 2 bin yeni istihdam
Birecik’te sanayi ve turizmin yıllardır ihmal edildiğini vurgulayan Pınarbaşı, “Biz Birecik’e sanayi kazandırmak için tekstil fabrikaları kuracağımızı söylediğimizde kimse inanmıyordu. Dışarıdaki yatırımcının Birecik’e gelip, fabrika kurması ve insanları çalıştırması hayal gibi geliyordu. İlk başlangıcımızı Karşıyaka’daki tekstil fabrikamız ile yaptık, şu anda 3 tane fabrikamız var. Bu fabrikalarımızda ağırlıkla bayanlar çalışıyor. Bu 3 fabrikada şu anda toplam 700’e yakın kişi istihdam ediliyor. Birecik ekonomisi açısından büyük bir yatırım’’ şeklinde konuştu.
Yine belediye öncülüğünde bir tekstil fabrikasına daha yer tahsisi yapıldığını ve burada da 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını kaydeden Pınarbaşı, “Bunları tamamladığımız zaman Birecik’te işsizlik problemini tamamıyla çözmüş olacağız” dedi.
Birecik’e fıstık işleme tesisi
Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, ilçe ekonomisi için bir diğer önemli konunun da fıstık üretimi olduğunu kaydetti. Şanlıurfa’da 17 milyon fıstık ağacı bulunduğunu, bunun da 8 milyonunun Birecik’te yer aldığını ifade eden Pınarbaşı, “Üretilen fıstığın yüzde 45’i sadece Birecik’te. Bu, ilçemiz için büyük bir ekonomik gelir” ifadelerine yer verdi.
Birecik’te üretilen fıstığın, dalından toplandıktan sonra Gaziantep’e gönderildiğini ve buradaki tesislerde işlendiğini vurgulayan Pınarbaşı, “Birecik’te de güzel bir entegre tesis kurarak, fıstığı çok daha iyi noktalara taşıyabilir ve gelir düzeyini yükseltebiliriz. Bunlar bir hedeftir. Biz bu artıları Birecik’e kazandıracağız ki vatandaşlarımız çalışmak için Batı’ya gitmek zorunda kalmasınlar” diye konuştu.