Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup cuntacının 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inin çağrısı ile alanları dolduran Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde demokrasi nöbeti sürüyor.
Demokrasi nöbetini bırakmayan halkla birlikte alanlarda yer alan Bozova Kaymakamı Hidayet Sarı, duyarlı davranışlarından dolayı tüm Bozova halkına teşekkür etti. Olayın yaşandığı ilk saatlerden itibaren halkın sokağa döküldüğünü, camilerden ezanlar okunduğunu ve halka çağrı yapıldığını hatırlatan Kaymakam Sarı, “Genci, yaşlısı, çocuğu ile alanları dolduran Bozova halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Bozova’da olduğu gibi Türkiye’nin her noktasında aynı duyarlılığın gösterildiğini, milyonların sokağa döküldüğünü ve adete dünyaya demokrasi dersi verildiğini anlatan Kaymakam Hidayet Sarı, “Türk halkının, bir grup haine karşı bu dik duruşu tarihin sayfalarına altın harflerle yazılacaktır. Demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir, bunu dosta düşmana gösterdik” şeklinde konuştu.
Kaymakam Sarı, Türkiye’nin bir daha böylesi acı olaylar yaşanmaması dileğini de tekrarlayarak, “ Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Halkın iradesi her şeyin üzerindedir, bunu herkes böylece bilmeli. Değerli halkımız öyle bir destan yazdı ki darbe defteri artık Türkiye’de bir daha tekrarlanmamak üzerine kapanacaktır. Bu devlet, bu millet darbelerin acısını unutmadı, unutmayacak, unutturmayacağız” diye konuştu.