Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, geçtiğimiz aylarda temeli atılan ve hızlı bir şekilde yürütülen çalışmalarla açılışa hazır hale getirilen Buhara Gençlik Merkezinde incelemelerde bulundu.
Her mahalleye gençlik merkezi sözü veren ve bunun adımlarını atan Eyyübiye Belediyesi, son olarak Buhara Mahallesinde Gençlik Merkezi’nin temelini atmıştı. Temel atma töreninden sonra hızlı bir şekilde yapımına başlanılan ve açılışa hazır gele getirilen Buhara Gençlik Merkezinde incelemelerde bulunan Ekinci, ilgililere çalışmaların daha da hız kazanması talimatını verdi. Beraberindekilerle birlikte Gençlik Merkezinin inşaat alanına gelen ve devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Ekinci, merkezin kısa süre içinde bölge gençliğinin hizmetine gireceğini belirtti. 3 bin 5 yüz metrekare alan üzerine inşa edilen ve toplam 5 kattan oluşan gençlik merkezi bölgenin büyük bir ihtiyacını da karşılamış olacak. 2 bin 50 metrekare inşaat alanı, Bin 4 yüz 70 metrekare kapalı alanı ile Buhara mahallesinde yaşayan vatandaşların hizmetine sunulacak olan Gençlik Merkezinde, 2 adet fitnees salonu, 1 konferans salonu, 1 kütüphane, 15 adet derslik, 2 adet masa tenisi salonu, 2 adet satranç alanı, 1 adet voleybol sahası bulunuyor.
Yapılacak çevre düzenlemesiyle de adeta yaşam alanı olarak kısa sürede vatandaşların hizmetine girmesi için hummalı çalışmanın devam ettiği inşaat alanında açıklama yapan Başkanı Ekinci, tesisin kısa sürede hizmete gireceğini belirtti. Ekinci, “Eyyübiye İlçesi herkesin malumu olduğu üzere Şanlıurfa’nın nüfus bakımından en büyük İlçesi ve tabi ki de genç nüfusunda en yoğun olduğu İlçe. Dolayısı ile de sosyal hizmeti İnsan odaklı hizmeti benimseyen bir belediyecilik anlayışına bakılarak özellik ile gençlere yönelik yapılması gereken hizmetler var bunların başında tabi ki gençlik ve kültür merkezleri geliyor. Biz burada tabi ki gençler ile yapılması gereken faaliyetler konusunda fiziği mekanlara ihtiyaçlarımız vardı bu fiziki mekanların giderilmesi anlamında da ilçemizin belli bölgesinde alanlar tespit ettik bugün bulunduğumuz bu mekanda Buhara Mahallesinde sizin de takip ettiğiniz gibi gençlik ve kültür merkezimizin inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor iki ay içerisinde inşallah bitmiş olacak. Yaklaşık 3 bin 5 yüz metre karelik bir kapalı alan olan 5 katlı bir bina. Tabi ki diğer taraftan da Urfa’nın mimarisine uygun taş ile kaplamış olacağız. Fiziki anlamda çok güzel bir bina olacak. Evet, burası taş bir bina ama onunda ötesinde asıl burada eğitim görecek gençlerimiz onların getireceği o dinamik ile o ruh ile biraz daha sıcak bir hale gelmiş olacak” şeklinde konuştu.