Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep’te 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Bulgur Festivali için bir araya geldi.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girerek Gastronomi Şehri olan Gaziantep, Bulgur Festivali yapmak için kolları sıvadı. Bölgedeki bulgur sektöründeki firma yetkilileri görüşen Gaziantep Ticaret Borsasının ilk durağı Şanlıurfa Ticaret Borsası oldu. Düzenlenecek olan Bulgur Festivali öncesi yapılan istişare toplantısına Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Üyeleri Orhan Gülle, Muzaffer Satış, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Enver Çokay ve Şanlıurfa’daki bulgur sektöründen firma temsilcileri katıldı. Düzenlenecek olan festivalin bölgeye hayırlar getirmesini dileyen Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, bu tür organizasyonların ürünlerin tanıtılmasında katkı sunduğunu ifade etti. Şanlıurfa’nın dünyanın kaliteli durum buğdayını yetiştirdiğini de hatırlatan Kaya, bu festivalin bulgurun daha iyi tanıtılması ve pazarlanabilmesi için oldukça önem arz ettiğini belirtti. Bulgurun sağlığa olan faydalarından da bahseden Kaya, bulgurun bir diyabet yemeği olduğunu ve pirinçten daha sağlıklı olduğuna vurgu yaptı. Bulgurun tanıtımının yapılarak markalaşması gerektiğini belirten Kaya, Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak da bu tür organizasyonları destekleyeceklerini ifade etti. Kaya, tüm Şanlıurfalıların da bu festivale katılmasını temenni ettiklerini söyledi.
FESTİVALDE BULGUR YEMEKLERİ DAĞITILACAK
Gerçekleştirilen istişare toplantısında festivalle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Festivalde standa açan firmalar bulgur yemeği yapıp dağıtacak. İki gün sürecek olan ve Şanlıurfa’dan çok sayıda firmanın da katılım göstereceği festivalde bulgurun tanıtımı yapılacak ve bu kapsamda çeşitli yarışma ve paneller düzenlenecek. Aynı zamanda ünlü sanatçı Kubat’ın konser vereceği festivalin sunuculuğunu ise Kadir Çöpdemir yapacak. Festivale dünyadaki gastronomi şehirleri ve uluslararası şeflerin de katılacağı öğrenildi.