Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen CHP’li 8 milletvekiline bir grubun yumurtalı saldırı girişimi CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık, tarafından kınandı.
CHP il binasında gazetecilerle bir araya gelen Aydınlık, yaptığı açıklamada yaşanan olayın tüm Şanlıurfalılara mal edilmemesi gerektiğini belirterek, saldırı girişiminde bulunan 3-5 çapulcu kendini bilmezin yaptığını söyledi.
CHP olarak her zaman diğer parti ve belediye başkanlarına karşı hassasiyet içerisinde olduklarını belirten Aydınlık saldırı girişimini provokatörler tarafından yapıldığını söyleyerek şöyle konuştu, "TBMM’de grubu bulunan patiler bu olayı kınadılar, çünkü yumurta ile Türkiye’nin sorunlarının çözülmediğini biliyorlar, hepsine teşekkür ediyorum. Hiç bir zaman CHP milletvekilleri Şanlıurfa’dan ayrılmayacaklar. Şimdi 8 milletvekili geliyorsa daha sonra 18, 28, 38 gerekirse 132 milletvekili Şanlıurfa’ya gelir ve vatandaşların sorunlarını dinler. CHP olarak her zaman olacağız ve bunların karşısında dik duracağız. Tek üzüldüğüm şey, sivil toplum kuruluşlarının bu olay karşısında duyarsız kalmalarıdır. Yoksa bir kaç çapulcunun yumurta atması, bizlerin önünü kesmesi bizi hiç üzmedi. CHP her zaman halkın sorunlarını dinleyip halkın yanında olacaktır. Onun için bunu çekemeyen insanlar bizi yumurta ile karşılıyorlar. Bunu yapanların bu memleketin evlatları olduğuna inanmıyorum. Hangi partiden olursa olsun milletvekilleri milletin vekilidir ve kimse bu milletvekillerine yumurta atamaz" şeklinde konuştu.