Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, Şanlıurfa’da darbe girişimine yönelik tepkiler kapsamında Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia Meydanında düzenlenen “Seccadeni Al Gel” etkinliğinde yaptığı konuşmada, katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür ederek, meydanlarda ayakta olmamızın dünyaya bir mesaj olduğunu söyledi.
Ülkenin karanlık bir 15 Temmuz gecesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan, vatanı için, demokrasi için kendilerini düşünmeden tankların, tüfeklerin üzerine atan vatandaşların aydınlığa çevirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, meydanlara çıkan herkesin yüreğinde iman gücünün bulunduğunu belirtti.
“Türkiye tarihi ve kritik bir süreçten geçiyor”
Şu ana kadar Ankara’da demokrasi nöbeti tuttuğunu ve geldiği memleketi Şanlıurfa’da Vali Güngör Azim Tuna, Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’yi makamında ziyaret eden, Sarayönü, Kara Meydanı ve Yıldız Meydanı esnafını da ziyaret eden Emin Önen, Türkiye’nin tarihi, kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bugün vatan nöbeti için Şanlıurfa’dayız Şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Allah onlara ve tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifa versin” dedi.
"Allah’ın izniyle tehlikeyi bertaraf ediyoruz"
Bir gününü Şanlıurfa’da bir dizi ziyaretler yaparak ve gecesini de sabah namazı sonrasına kadar Şanlıurfa Rabia Meydanında Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşların arasında geçiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, “Allah’ın izniyle tehlikeyi bertaraf ediyoruz ama teyakkuzda olmamız, ayakta olmamız, dünyanın her yerine bir mesajdır. Irk, mezhep ve siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkesin darbenin karşısında duruyor” diye konuştu.