Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 15 Temmuz askeri kalkışma girişimi sonrasında başlatılan demokrasi nöbetinde alanlardan bir an olsun ayrılmıyor. Vatandaşlarla gece, gündüz bir arada olan Demirkol, şehitler için Kur’an tilaveti ve mevlit-i şerif okutuyor.
Demirkol, askeri kalkışma girişimi sonrasında vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti için alanlardan ayrılmıyor. Gün içerisinde belediyenin asli görevlerini yerine getiren Demirkol, gece saatlerinde ise demokrasi nöbetine başlıyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar nöbetten ayrılmayan Demirkol, personelleri ve vatandaşları da alanlara çağırıyor.
Askeri kalkışma girişimine şehit düşen demokrasi şehitleri de, Haliliye Belediyesi tarafından unutulmuyor. Demirkol’un talimatlarıyla AK Parti İl Binası önünde gerçekleştirilen mevlit-i şerif programı, İbrahim Onat’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından okunan mevlitin sonunda ülkenin refahı ve huzuru için dualar edildi.
Mevlit programın öncesinde de vatandaşlara seslenen Demirkol, alanları boşaltmadıkları için halka teşekkür etti. Demirkol konuşmasında,” Eşini, aşını bırakarak buraya teşrif eden, kundağındaki çocuğuyla buraya gelen, sabaha kadar arabanın içerisinde çadırda yatan, analarımız, bacılarımız, kızlarımız ve yine dim dik durarak asil bir duruşu sergileyerek ilk günden beri bizi yalnız bırakmayan gençlerimiz, yaşlılarımız, amcalarımız, ağabeylerimiz sizler ne büyüksünüz ki, bizleri bu alanda yalnız bırakmadınız. Bizimle birlikte sabaha kadar burada oldunuz. Şanlıurfa’ya 11 Nisan’dan sonra ikinci bir kurtuluşu yaşattınız. Allah hepinizden razı olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde şehitlerimiz oldu. Bu şehitlerimiz demokrasi şehitlerimizdir” diye konuştu.