Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 11 yaşındaki görme engelli Valide Kurtak’a teslim etti. Temsili Başkan Kurtak, Demirkol’dan okullarının bahçe düzenlemesiyle ilgili çalışma yapmasını istedi.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 23 Nisan dolayısıyla makamını Haliliye Görme Engelliler Ortaokulu 5’nci sınıf öğrencisi Valide Kurtak’a bıraktı. Temsili Başkan Kurtak, bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Demirkol’a teşekkür ederek, isteklerini bildirdi.
Eğitim gördüğü okulda bahçe zemininin taştan olduğunu ve oyun oynayacak alanlarının bulunmadığını ifade eden temsili Başkan Kurtak, okulunun bahçesiyle ilgili gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Başkan Demirkol’da, konuyu ilgili birim müdürü ve başkan yardımcısına bildireceğini söyledi.
Görme engelinin okumaya engel olmayacağını ifade eden Demirkol, temsili Başkan Valide Kurtak ve kendisi gibi görme engelli olan ablası Ayşe Kurtak’a okullarına devam etmeleri konusunda nasihatlerde bulundu. Ünlü Yazar Cemil Meriç’in görme engelli olmasına rağmen yaptığı çalışmaları örnek gösteren Demirkol, engelsiz bir Haliliye için de çalıştıklarını anlattı.
Temsili koltuk devir törenine Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Haliliye Görme Engelliler Ortaokulu Mehmet Uluğ, Türkçe Öğretmeni Nurten Gedik, temsili Başkan Kurtak’ın ablası Ayşe Kurtak, babası Fethi Kurtak da katıldı.