Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 2 Mart’ta meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremin ardından Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde de deprem olmuştu. Yaşanan deprem sonrası Kovancı Mahallesinde barınma merkezi kuruldu.

İkinci bir deprem olasılığına karşın Kovancı Mahallesinde Şanlıurfa Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Hilvan Belediyesi ve diğer kamu kurumlarının koordineli çalışmalarıyla mahalle sakinlerinin için geç saatlere kadar süren çalışmalar sonucunda barınma merkezleri kuruldu.

Ayrıca Hilvan Kaymakamlığı tarafından mahallelinin yemek ihtiyacını karşılamak üzere 350 kişilik 3 öğün yemek verildi. Kovancı Mahallesi dışında ilçeye bağlı diğer mahallelerde de hasar tespit çalışmaları hızla başlatıldı.

Sürdürülen çalışmalara ilişkin bir açıklama yapan Kaymakam Eyyup Özdemir, “Yaşanan depremle kırsal mahallerimiz de etkilenmiştir. İlk olarak Kovancı Mahallemizde depremin binalara verdiği zararları teker teker inceledik, AFAD ekipleri ve teknik personellerle durumu raporladık. Mahalle sakinleri ile ayrı ayrı görüştük. Devletimiz tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındadır. Mahalledeki vatandaşlarımızı ikinci bir deprem, artçılara karşı korumak, olası felaketlerin önüne geçilmesi adına barınma merkezini kurduk. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini temin etmek adına gerekli tüm çalışmaları süratle kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak yerine getirdik. Bu süreç içerisinde vatandaşımızın barınma, ısınma, iaşe ihtiyaçları durum normalleşene kadar karşılanacaktır. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına gereken hassasiyet her zaman gösterildiği gibi şimdi de bu tür doğal afet durumlarında da gösterilecektir” dedi.