Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 2001 yılında erdemliler hareketinden yola çıkarak kurulan ve bugün 15 yaşında olan AK Parti’nin 15. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 15. Kuruluş yıldönümünde nedeniyle yayımladığı mesajında AK Parti’nin kuruluş amacının halka ve millete hizmet etmek olduğunu belirterek, milletin partisinin milletle büyüdüğünü söyledi.
Milletin partisinin kendisinden önceki iktidarlar döneminde yaşanan siyasi, ekonomik ve sosyal sorunları bitiren bir parti olduğunu sözlerine ekleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “14 Ağustos 2001 tarihinde erdemliler hareketi şeklinde başlayan bir hareketin partileşmesi sonucu AK Parti kurulmuştur. Bildiğiniz gibi AK Parti şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulmuş olan bir partidir. Bu süreçte özellikle kendisinden önceki iktidarlar döneminde yaşanan siyasi, ekonomik ve sosyal sorunları bitiren bir harekettir. AK Parti’nin kurulmasıyla beraber tabu olarak bilinen ve adlandırabileceğimiz birçok kalkınma hareketi ve hamlesi gerçekleştirilmiştir. Bu kalkınma hamleleri süreci içerisinde bir taraftan ekonomik ve sosyal anlamda kalkınma, diğer taraftan insan hak ve özgürlükleri konusunda da gerekli reformlar yine AK Parti iktidarları döneminde yapılmıştır. Tabi bu süreç içerisinde milletin iktidara gelmesi şeklinde algılanabilen bu AK Parti hareketinin bu durumu birilerinin hiçbir zaman işine gelmedi. Danıştay saldırısı, Cumhuriyet mitingleri, 367 meselesi, sonrasında e-muhtıra, kapatma davası, 7 Şubat MİT krizi, gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları yine sonrasında 6-7 Ekim olayları ve son olarak ise 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi ile bu kutlu yolculuğu sekteye uğratmak adına birçok hamleler yapılmıştır. Ama her defasında sırtını millete ve doğru işlere dayayan AK Parti, bu süreçlerden hep başarılı çıkmıştır. Gelinen noktada da AK Partimizin 15. yılını kutluyoruz ve daha nice yıllara diyoruz. Bundan sonrada bu süreçte aynı şekilde milleti ile beraber hareket eden yerli ve milli bir siyaset gütmeye devam edecektir. Dolaysıyla bu AK Partili kadrolarının içerisinde bizlerde bulunmaktan son derece mutluluk duyuyoruz ve bu ülkemizin kutlu yürüyüşünde hep beraber daha güçlü yarınlara diyoruz” ifadelerini kullandı.