Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin talimatıyla bir yandan yeni park yapımı diğer yandan da mevcut parklara çocuk oyun grubu yerleştirme çalışmaları sürdürülüyor.
Eyyübiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçeye yeni park kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin talimatlarıyla çalışmalarına hız veren ekipler bir yandan ilçede park ve yeşil alan ihtiyacı olan alanlara park yapımını sürdürürken diğer yandan da ilçeye kazandırdığı parklara çocuk oyun gurubu ve koordinasyon aletleri yerleştirme çalışmalarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, açılışa hazır hale getirilen Ömer Halisdemir parkında çocuk oyun grubu yerleştirme çalışmalarında sona geldi. 4 bin metre kare alan üzerine yapılan parkta, bordür boyama, oyun grubu montajı, spor kondisyon aletleri montajı, bekçi kulübesi, elektrik tesisatı ve aydınlatma gibi işlemlerde tamamlanma aşamasına ulaşıldı. Parkın tamamlanan bölümleri ise çocukların ilgisini görmeye başladı. Parka akın eden çocukların mutlulukları ise gözlerinden okundu. Parkta eğlenen çocuklar Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.
Yeni park alanları kazandırılıyor
Ekipler Osmanlı Mahallesi 3630. sokakta bulunan ve 6 bin metre kare alana sahip park yapımı için çalışmalara başlandı. Parkta ekiplerin hummalı çalışması devam ederken parkın kısa süre içinde vatandaşın hizmetine sunulması hedefleniyor. İlçeye kazandırılacak park içinde çocuk oyun grupları, spor kondisyon alanı, oturma dinlenme alanları gibi çocuk, genç, yetişkin ve yaşlılara hitap edecek kullanımları barındırdığı belirtildi.