Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) başkanı ve üyeleri, Dicle Elektrik İl Müdürü Osman Hondu’yu ziyaret etti. Ziyaret sırasında başta Şanlıurfa’nın elektrik durumu olmak üzere güncel konular üzerinde konuşuldu.
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret hakkında konuşan ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak, dernek olarak kamu kurum ve kuruluşlarına çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti. İl Müdürü Osman Hondu’ya kendilerini kabul ettiği için teşekkür eden Gülebak, göreve geldiği günden bu yana Şanlıurfa’nın sorunlarıyla ilgilendiğini belirterek, ”Şanlıurfa’nın en önemli sorunlarından biri olarak gösterilen elektrik sorununun sona ermesi için Bakanlık düzeyinde de çaba sarf ettim. Şanlıurfa’nın kanayan yarasının altından sadece Dicle Elektrik Dağıtımın kalkamayacağını sayın bakanımıza da aktardım. Devletin desteği ile elektrik sorununun tamamen çözüleceğini düşünüyorum. Bu ziyaretimizle, ortada dolaşan bilgi kirliliğini de sonlandırmış olduk. Doğru bilgileri bizzat birinci ağızdan aldık. Daha sıklıkla görüşmelerimizi yapacağız ve hem vatandaşlarımızın hem de DEDAŞ’ımızın zarar görmemesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,“Ziyaretinizden şirketimiz adına duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim. Basın, her zaman söylediğimiz gibi bizim elimiz ayağımız, ulaşamadığımız yerdeki en büyük destekçimizdir. Burada karşılıklı güncel konuları görüşmemiz son derece yararlı olacak. İnşallah bu toplantıları sıklıkla devam ettirerek, basın vasıtasıyla tüm Urfalı vatandaşlarımızı aydınlatmak istediğimiz konularda bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sırasında, çiftçilere yönelik bir duyuruda da bulunan İl Müdürü Hondu, tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçiler için başlatmış oldukları kampanyanın 25 Ağustos tarihinde sona ereceğini hatırlattı. Hondu, ”25 Ağustos’a kadar borcunu ödemek için başvuruda bulunmayan çiftçiler yüzde 75’i bulan indirim imkanından yararlanamayacaklar. Çiftçilerimizin, ülkenin başka yerinde uygulanmayan bu indirim kampanyasından yararlanmak için belirtilen tarihe kadar mutlaka şirketimize başvurmalarını bekliyoruz. Bu tarihten sonra başvuruda bulunsalar bile, borçlarını indirimsiz olarak normal tarife üzerinden ödeyecekler. Bunu tüm çiftçilerimizin duymasını, bilmesini özellikle istiyoruz." diye konuştu.