Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yenişehir Gençlik Merkezi etkinliklerine devam ediyor.
Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi üyeleri ve üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla ‘’Kıraathaneler Hayat Buluyor’’ projesi kapsamında açık havada Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi kafeteryasında kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdi.
Harran Üniversitesinde okuyan öğrencilerin de beğenisini kazanan bu etkinliğe yaklaşık 40 öğrenci katıldı. Kitap okuma etkinliği yarım saat sürdü. Katılan her kişi bir kitap okuyarak destek verdi. Etkinlikten sonra Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit Derman, üniversite öğrencilerine kitap okumanın ehemmiyet ile ilgili kısaca bilgi verdi.
Hamit Derman,“ Amacımız gençlere okuma alışkanlığını kazandırmaktır. İnsan kitap okuyarak insan bilgi dağarcığını doldurduğu gibi fikri alt yapısını oluşturur. İnsan ışık gibidir.Işık kendisi aydınlanmadan başkasını aydınlatamaz.Kitap okumak ta insanın kendisini aydınlatıp daha sonra çevresini aydınlatması için en önemli kaynaktır. Burada yaptığımız etkinlikle çevremize mesaj vermek istedik. Bundan sonraki süreçte de Yenişehir Gençlik Merkezi üye gençlerimizin okuma oranını artırmak ve onlara okuma alışkanlığını kazandırmak için bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.