Ceylanpınar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından büyük marketlerde denetim yapıldı.
Özellikle tarihi geçmiş ürünler ve sıcağa bağlı olarak bozulmuş ürün kontrolü yapan ekipler ilçe genelindeki büyük marketlerde incelemelerde bulundu. Ceylanpınar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Servet Ekin, havaların ısınmasıyla beraber gıda zehirlenmelerinde artış görüldüğünü belirterek, "Bozulmuş ürünlere bağlı olarak meydana gelen gıda zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla büyük marketlerde gıda denetimleri yapıyoruz. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken özellikle et ve süt ürünlerinde tarihlerin geçip geçmediğini kontrol etmelilerdir. Ayrıca bazı ürünlerde tarihi geçmese bile sıcağa bağlı bozulmalar meydana gelebilmektedir. Vatandaşlarımız bu tür ürünlere de dikkat etmelidirler" diye konuştu.
Denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini belirten Ekin, Ceylanpınar Belediyesi olarak halk sağlığı konusunda yüksek hassasiyet gösterdiklerini ifade etti.