Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 15 Temmuz askeri kalkışma girişimiyle ilgili açıklama yaptı. Başkan Demirkol, belediye meclisini olağanüstü toplanmaya çağırdığını söylediği açıklamasında, “Halkımız bu şekilde demokrasiye, değerlerine, vatanına sahip çıkmanın en iyi örneğini sergiledi” ifadelerini kullandı.
Başkan Fevzi Demirkol, açıklamasında, “Dün gece yaşanan darbe teşebbüsünde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ayrıca olayların yaşandığı şehirlerde net şekilde duruş gösteren tüm halkımıza bu arada Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum. İstanbul’da yaşanan vahşet ve bu vahşete karşı halkımızın göstermiş olduğu direniş, dik duruş görülmeye değerdi. Halkımız bu şekilde demokrasiye, değerlerine, vatanına sahip çıkmanın en iyi örneğini sergiledi” dedi.
Başkan Fevzi Demirkol, açıklamasının devamında Haliliye Belediye Meclisi’ni “askeri kalkışmayı” görüşmek üzere olağanüstü toplanmaya çağırdığını söyledi. Demirkol, “Bu bakımdan başta Şanlıurfa halkı olmak üzere tüm milletimize teşekkür ediyorum. Haliliye Belediyesi olarak bu 15 Temmuz’da yaşanan olayları görüşmek üzere belediye meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırdık. Bu noktada şimdiye kadar en güzel şekilde çalışan Haliliye Belediyemiz, başta Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.