Haliliye Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında “İki Ses Bir Nefes” isimli tasavvuf müziği konseri düzenliyor. Şanlıurfa’nın en büyük Ramazan etkinliklerinden biri olacak olan büyük organizasyon öncesi, kentin en büyük sofralarından biri de kurularak iftar yapılacak.
Ramazan ayı dolayısıyla sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında Haliliye halkına yenilikler ve farklılıklar sunan Haliliye Belediyesi, vatandaşların 11 ayın sultanını dolu dolu geçirmesi için çalışmalarına devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen etkinliklerin biri de, 18 Haziran 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Rabia Meydanı’nda saat 22.00’de başlayacak olan “İki Ses Bir Nefes” adlı Tasavvuf Müziği Konseri’nde, Şanlıurfalı Udi Mehmet Bitmez ve Sazkar Topluluğu ile Hafızlar Halil Necipoğlu ve Yunus Balcıoğlu sahne alacak.
Haliliye Belediyesi’nden yapılan açıklamada, unutulmaz bir akşam yaşatacak konsere tüm Şanlıurfalıların davetli olduğu bildirildi.
DEV SOFRAYA HERKES DAVETLİ
Haliliye Belediyesi ayrıca, aynı günün iftarında Rabia Meydanı’na dev bir sofra kuracak. Şanlıurfa’nın en büyük sofralarından biri olacak olan sofrada beş binin üzerinde kişinin aynı anda iftar yapması planlanıyor. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin de yer alacağı dev sofraya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve milletvekillerin de katılması bekleniyor.
Öte yandan Haliliye Belediyesi Süleymaniye ve Sırrın Karşıyaka mahallelerinde de iftar sofrası kurarken, bu sofralara gelemeyenlere de evlerinde sıcak iftar ikramı ve hastane bahçelerinde bekleyen hasta yakınlarına da sıcak iftar yemeği ikram etmeyi sürdürüyor.