Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü açık alanlarda üretim veya satışı yapılan gıda maddelerinin insan sağlığına zarar vermesini engellemek için denetimlerde bulundu.
Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde üretici ve satıcılar, terör örgütü DEAŞ’ın Irak’ın Musul kentindeki bir kükürt fabrikasını ateşe vermesi sonucu atmosfere yayılan ‘kükürt dioksit’ gazının olası bir yağışla birlikte asit yağmuruna dönüşerek kente yağması ihtimaline karşı uyarılırken, açıkta bulunan gıdaların korunması için de talimat verdi.
Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, açık havada gıda satışı yapan işyerleri, pazar esnafı ile biber kurutma yapan tesislerine uyarılarda bulundu. Ekipler, işyeri sahiplerini olası bir yağışta gıda ürünlerinin temasını önlemeleri konularında da bilgilendirdi. Uyarı ve denetimlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar ve ekibi de bulunurken, ŞUTİM Sebze Hali Başkanı Faruk Akbaş da yer aldı.
Denetimlerde ayrıca gıdaların sağlıklı şekilde üretilmeleri için gereken asgari şartlar, hazır gıdaların korunması ve saklanması sırasında yapılması gerekenler, satış sürecinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda da bilgi verildi.
Zabıta ekipleri ilçe genelinde yaygın olarak tüm iş yerlerine yönelik olarak denetimlerini aralıksız sürdürüyor.