Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kurban Bayramı öncesinde bayramla ilgili alınan hazırlıkları yerinde inceledi. Kurban satış ve kesim alanlarında her türlü tedbirin alındığını ifade eden Demirkol, bayram boyunca 400 işçinin sahada çalışacağını kaydetti.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kurban Bayramı dolayısıyla alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi vermek ve ekipleri denetlemek üzere Ulubatlı Mahallesi’ndeki kurban kesim alanında incelemelerde bulundu. Birim müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette Demirkol’a, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Dişli yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Denetimde işçilerle görüşerek, yapacakları çalışmalar konusunda kendilerine güvendiğini de ifade Demirkol, vatandaşlara en güzel hizmetin verilmesi talimatlarını da verdi.
Kurban kesim ve satış noktalarının oluşturulan bir komisyonca belirlendiğinin altını çizen Demirkol, “Kurban Bayramı dolayısıyla temizlik işleri müdürlüğü, zabıta müdürlüğü ve park bahçeler müdürlüğü bayram boyunca alacağı tedbirleri yerinde inceledik. İlgili müdürlükler, çalışmalarını tamamladılar. Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan kesim ve satış alanları, İl Sağlık Müdürlüğü ve çeşitli kuruluşların katılımıyla oluşturulan komisyonca belirlendi. Haliliye Belediyesi olarak insanlarımızın dini vecibelerini yerine getirirken huzurlu olmaları, sağlıklı şartlarda yerine getirebilmeleri, çevreye herhangi bir rahatsızlık vermemeleri açısından gerekli tedbirleri aldık” şeklinde konuştu.
Demirkol, ayrıca gelişi güzel yerlerde kesim ve satış yapanlara da gerekli işlemlerinin yapılacağını belirterek, “Hayvana kötü muamelenin yapılmaması, gelişi güzel yerlerde kesim ve satış yapılmaması için zabıta tarafından bunların engelleneceğini bildirmek istiyorum” diye konuştu.