Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte ilçe genelinde denetime çıktı.
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İlçe genelinde halk sağlığını korumak amacıyla denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Zabıtalar, insani ihtiyaçların karşılandığı iş yerlerinin denetiminde hassasiyet gösteriyor. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, beraberinde Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürü Müslüm Sade ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar ile birlikte denetime çıktı. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesine Ekipler, bölgedeki kasap, unlu mamul, market ve fırınları denetleyerek yasal zorunlulukların uygulanıp uygulanmadığını tespit etti.
Yapılan incelemelerde marketlerde bulunan ürünlerin son kullanma tarihleri, ruhsat, hijyen şartları incelendi. Kasap ve et ürünleri satan iş yerlerinde ise hijyen ve gerekli izin belgelerinin kontrolü yapıldı. Yapılan denetimler sırasında iki ayrı iş yerinde 15 kilogram tavuk eti, 16 adet margarin yağı, 2 koli meyve suyu, 3 adet tereyağı ve 3 adet sirkeye el konuldu. Kurallara uymayan iş yerleri hakkında tutanak tutulurken iki iş yerine cezai işlem uygulandı.
Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçe genelindeki denetimlerin aralıksız şekilde devam ettiği bildirildi.