Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un yeni neslin toprakla olan bağını güçlü tutmak için bastırıp ilkokul öğrencilerine dağıttığı “Tohum” isimli kitap, meyvelerini vermeye başladı. Kitaptan öğrendikleri bilgileri öğretmenlerinin de yardımıyla pratiğe dönüştüren öğrenciler, ektikten sonra gelişimini takip ettikleri çiçekle ilgili günlük tutuyorlar.
Avlak İlkokulu Müdürü Enise Şen, 4 A sınıfı öğrencilerinin, öğretmenleri Özkan Ateş gözetiminde öncelikle tarladan bardaklarla toprak alarak işe başladığını söyledi. Öğrencilerin daha sonra Harran Belediyesinin dağıtmış olduğu “Tohum” kitabında yer alan bilgileri adım adım takip ederek toprağa gübre karıştırdığını ifade eden Şen, “Öğrencilerimiz toprağı işledikten sonra çiçek tohumunu ekti. Her öğrenci kendi çiçeğine bir isim verdi. Artık sorumlu oldukları çiçeğin gelişimini takip ediyorlar ve bununla ilgili ayrıca günlük tutuyorlar” dedi.
Kitabın öğrencilerin gelişimi için çok faydalı bir yayın olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Enise Şen, eğitime katkılarından dolayı Özyavuz’a teşekkür etti.
Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz da, Avlak Mahallesinde öğrencilerin kitaptan öğrendiklerini uygulamasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, “Eğitim için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Eğitim bizim için her zaman en öncelikli konular arasında yer almıştır, bundan sonra da öyle olacaktır” ifadelerini kullandı.