Tedavisi Şanlıurfa’da mümkün olmadığı söyleyen 6 yaşındaki kız çocuğunun çıkan kalçası 2 saat süren ameliyatla kalçası yeniden yerine takıldı.
Şanlıurfa’da yaşayan ve beyinde su toplanması olan 6 yaşındaki Esma Nur Çoban, geçirdiği ameliyatla şant takılarak, beyindeki omirilik sıvısı tahliye edildi. Sağ kalçasında da çıkık olan 6 yaşındaki Esma Nur, Şanlıurfa’daki hastaneleri dolaşarak tedavi olmak istedi. Gittiği her hastaneden ameliyatın çok riskli olduğunu Şanlıurfa’da yapılamayacağı cevabını alan Esma Nur, son olarak ise Ersin Arslan Devlet hastanesi Ortapedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kemal Yüce’ye gitti. Yürüme bozukluğu, aksama ve bacaklarını açamama gibi şikayetleri bulunan Esma Nur, Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 2 saat süren başarılı bir ameliyat geçirdi. Op Dr. Kemal Yüce, “Doğuştan hidrosefali hastalığı olan ve bu nedenle beynine şant uygulanan 6 yaşındaki Esma Nur Çoban isimli çocuk, yürüme bozukluğu, aksama, bacaklarını açamama şikayetleri ile bir çok sağlık kuruluşuna müracaat etmiş ancak tedavisinin Şanlıurfa’da mümkün olmadığı söylenerek ancak il dışındaki büyük merkezlerde tedavi edilebileceği söylenmiş. Hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğine müracaat eden 6 yaşındaki Esma Nur Çoban’a yapılan muayene ve tetkikler neticesinde hastada sağ kalça çıkığı tespit edilerek hasta yakınlarına ortalama 2 saat süren bir operasyon ile çocuğun sağlığına kavuşabileceği anlatılıp hasta yakınlarının onayı alındıktan sonra ameliyat hazırlıkları ve resmi işlemler başlatıldı. Esma Nur Çoban, ortalama 2 saat süren Dega Osteotomisi ile Radikal Redüksiyon işlemiyle başarılı bir operasyon sonunda sağlığına kavuşturuldu. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniğimizde ben ve diğer tüm hekim arkadaşlarım hemen hemen her türlü teknolojik ekipman ve cerrahi tecrübe gerektiren operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmekteyiz. Şanlıurfalı vatandaşlarımızdan ricam odur ki bu ameliyat, bu işlem Şanlıurfa’da yapılamıyor gibi sözlere itibar etmeyin ve bize uğramadan asla il dışındaki merkezlere müracaat etmeyin” şeklinde konuştu.
Esma Nur Çoban’ın annesi Halise Çoban ise, “Şanlıurfa’daki birçok hastaneye müracaat ettik. Doktorlar yapılacak operasyonun çok riskli ve de zor olduğunu bu nedenle çocuğumuzu ameliyat edemeyeceklerini belirterek cerrahi tecrübe ve teknolojik ekipman gerektiren bu ameliyatın Şanlıurfa’da yapılamayacağını söylediler. Çocuğumuzu il dışında daha ileri bir merkezde tedavi ettirmemizi tavsiye ettiler.
Doktorlar Şanlıurfa’da ameliyatınızı yapamayız dediğinde dünyam karardı. Bir anne olarak bir an çocuğumun ömür boyu sakat kalacağını ve hiçbir zaman sağlığına kavuşamayacağını düşündüm. Ailemle birlikte Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat ettik. Burada Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op.Dr.Kemal Yüce hocamız çocuğun ameliyatını yapabiliriz dediğinde dünyalar benim oldu.
Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op.Dr.Kemal Yüce hocamızdan Allah razı olsun. Çocuğuma çok iyi baktı ve tedavisini en iyi şekilde yaparak sağlığına kavuşturdu. Başta hastane yönetimi olmak üzere tüm çalışan personele teşekkür ediyorum” dedi.
Yüce, Esma Nur Çoban’ın sağlığının her geçen gün sağlığı daha iyi gittiğini söyledi.