Şanlıurfa’nın Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, 15 Temmuz’un, Türkiye üzerinde oynanan oyunların milletin üstün cesareti sayesinde bozulduğu gün olarak tarihteki yerini aldığını söyledi.

Özyavuz, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” mesajında, tarihin hiçbir döneminde bağımsızlığından ödün vermeyen milletin, hangi şartta olursa olsun düşmana geçit vermeyeceğini, ihanet kalkışması sırasında tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Özyavuz, “15 Temmuz ihaneti, ülkemizi kaosa sürüklemeye, bölmeye yönelik bir teşebbüstü. Ancak, milletimizin fedakârlığı ve cesareti sayesinde 15 Temmuz, ülkemiz üzerine hesap yapanların hesaplarının alt üst edildiği gün olarak tarihe geçmiştir” dedi.

Tarihin her döneminde istiklal ve istikbaline sahip çıkan milletin, vatanı, bağımsızlığı ve ay yıldızlı bayrağını kimseye teslim etmediğini vurgulayan Özyavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi,“Bu vatanın her bir ferdi, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuzda da tek yürek olmuş, tüfeğe, topa, uçağı, bombaya iman dolu göğsüyle karşı koymuştur. Bu ülkenin birlik ve dirliğini bozmak üzere saldıranlar şunu çok iyi bilmeli ki bu millet tarihinde hiçbir dönemde bağımsızlığından vazgeçmemiş, her zaman hür yaşamış ve hür yaşayacaktır. Ülkemiz üzerine çirkin emeller besleyenler, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vatan uğruna canını feda eden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum”