Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Ramazan Bayramı’nda minik konuklarını, “Planeteryum Keşif Küresi” ile uzayın derinliklerinde macera dolu bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.
Bünyesindeki ünlü markalarla alışverişin en keyifli halini sunan Piazza AVM, düzenlediği etkinliklerle kentin sosyal ve kültürel yaşamına heyecan katmaya devam ediyor. Bayram tatilinde renkli etkinliklerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanan Piazza AVM, 6-7 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yapacağı “Planeteryum Keşif Küresi Etkinliği” ile minik konuklarını, uzayın derinliklerinde sıra dışı bir yolculuğa çıkaracak.
Küre ile sanal yolculuğa çıkan uzay meraklıları, güneşin, gezegenlerin, yıldızların ve diğer gök cisimlerinin uzaydaki olağanüstü gösterilerini ve heyecan verici sırlarını keşfetme fırsatı bulacak. Bayramın ikinci ve üçüncü günü, 15.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğe, Piazza’dan aynı gün içerisinde 50 TL ve üzeri alışveriş yapan herkes katılabilecek.
PLANETERYUM NEDİR
Gezegenevi olarak da adlandırılan planeteryum, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonlarıdır. Planeteryumda seyirciler, dairesel bir düzenlemeyle oturarak kubbe şeklindeki tavanda çeşitli projeksiyonlar izler. Gösteriler çoğunlukla gökbilim konusunda yetkin bir kişi tarafından canlı olarak sunulur. Salonun ortasında yer alan yansıtıcı, yıldızlar ve gezegenlerin görüntülerini kubbeye yansıtır. Gökyüzü, gerçeğine çok yakın bir biçimde perdeye yansıtıldığı için, seyirciler kendilerini gerçek gökyüzünün altında gibi hissederler. Sadece gök bilimi hakkında bilgi vermekle kalmayan planeteryum, uzayda sanal yolculuğa çıkardığı seyircilerin öğrenirken eğlenmelerini sağlar.