Şanlıurfa Gazeteler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına Mehmet Kamil Güler getirildi.
Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcılıklarına, Faruk Bayuk, Kemal Süt, Kadir Çelikcan, Hasan Kırmızıtaş seçildi. Genel Sekreterliğe Hasan Atmaca, Saymanlığa Mehmet Bakay seçildi. Denetleme Kurulu Başkanlığına Ömer Şulul, Disiplin Kurulu Başkanlığına ise Edip Baylan seçildi.
Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Kamil Güler, "Halkımız ile kurumlar arasında bir köprü vazifesi gören, haber ve bilgi akışı sağlayan basın, çok önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Mesai mefhumu gözetmeksizin halkın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirme gibi önemli bir görevi üstlenen basın mensupları, sadece bulundukları şehir ve ülkeye değil, uydu kanalları ve internet aracılığı ile de tüm dünyaya bilgi ve haber ulaştırmaktadırlar" dedi.
Gerek yayın yapan internet haber sitelerinin, gerekse bu haber sitelerinde çalışanların sayısının hızla artmasına karşın, yasal eksiklikler nedeniyle internet gazetecilerinin güvencesiz bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Güler, "Hem basında kirliliğin önlenmesi hem de internet gazetecilerinin güvenceye kavuşturulması için bir an önce internet medyası ile ilgili yasanın çıkması gerekiyor" diye konuştu.