Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engelliler Haftası özel programına katılan Çiftçi, "Şanlıurfa’yı engelli kardeşlerimize göre dizayn ediyoruz" dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi M. Akif İnan Konferans salonunda program düzenledi. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Müşaviri Kenan Önalan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, engelli vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı. Yoğun ilgi gören program ilk olarak engellilere yönelik faaliyet gösteren merkezlerdeki kursiyerlerin yaptığı serginin açılışı ile başladı. Sergiyi gezerek el işi ürünler hakkında kursiyerlerden bilgiler alan konuklar, daha sonra programın yapılacağı salona geçti.
"BEDELİ NE OLURSA OLSUN ÇALIŞACAĞIZ"
Buluşmada ilk olarak Hakkari Çukurca’da şehit olan askerlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Türkiye halkı, her zaman birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayacaktır. Hiçbir şey bu kardeşliğimizi bozamayacaktır" dedi. Huzur anlamında ülkenin birçok bedel ödediğini ve ödemeye devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, insanlarımızın huzuru ve kardeşliği bu topraklarımızın halkımıza vereceği anlam her zaman kalıcı olacaktır. Önemli olan bizlerin huzur içerisinde kardeşçe bir arada olup, güzel bir şekilde bu gök kubbe altında yaşayabilmektir. Bölgedeki şiddetin, kanın, terörün, karşısında olduğunu belirtiyoruz ve biz yine bu toplumun kardeşliğine, bu toplumun gelişmişliğine her daim destek vereceğimizi bir kez daha buradan tekrarlıyoruz. Canımız pahasına olsa da çalışacağımızı, bu uğurdan vazgeçmeyeceğimizi belirtiyorum. Bu konuda tekrardan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu.
"ŞEHRİMİZİ ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE GÖRE DİZAYN EDİYORUZ"
Başkan Çiftçi konuşmasının ilerleyen cümlelerinde Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi ve 13 ilçede çalışmalarını engelli vatandaşları baz alarak yaptığına da dikkat çekerek, "Bu hafta engelli kardeşlerimizin haftası. Allah’ımıza şükrediyoruz, engelli kardeşlerimiz AK Parti hükümeti döneminde artık sıkıntı çekmeden şehrin çarşısını, sokağını, esnafını, okulunu ve parkını göğsünü gere gere gezebildiği günler yaşıyor. Buna katkı veren ve bu iradeyi gösteren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Çünkü bu; kardeşlerimizin eksikliği değil, onların kaderiydi. Bize düşen aklımızla, fikrimizle yaşamı, şehrimizin koşullarını kardeşlerimizin hak ve hukukuna uygun hale getirmektir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de bu bilinçle her zaman hareket etti. Şehri dizayn ederken, caddeleri oluştururken, yapıları imar ederken, tamamıyla engelli kardeşlerimizi baz alarak çalışmalarını yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bu şehir hepimizin şehri. Onun için hepimiz şehrimizle gurur duymalıyız. Şu an 13 ilçemizde başlatmış olduğumuz merkez prestij caddeleri tamamıyla engelli kardeşlerimizin yaşam koşullarına uygun bir şekilde yapılıyor. Bunu devam ettireceğiz, çünkü biz belediyeciyiz. Bizim şehir donanımında engelli kardeşlerimizi baz alarak çalışmalar yürütmemiz lazım" ifadelerini kullandı
"SÜPER LİG’DEKİ TEK TAKIMIZ"
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Basketbol takımının Süper Lige yükselmesi ile şehrin büyük gurur yaşadığını da dile getiren Başkan Çiftçi, engelli sporculara teşekkür etti. Engelli tüm bireylerin azim duygusu ile birçok başarıyı sağlayabileceklerini belirten Başkan Çiftçi, "Bizim tekerlekli basketbol takımımız var. Şanlıurfa olarak hiçbir zaman Süper lige çıkamamıştık ama Büyükşehir Tekerlekli Basketbol Takımımız büyük bir özveri göstererek örnek bir başarı sergilemiştir. Bu bizim için son derece gurur verici bir olaydır. Artık Türkiye’nin büyük takımları kentimize gelecek ve bu büyük buluşmalara bizler de şahit olacağız. Tekerlekli Basketbol takımımız, Galatasaray’ı ve Beşiktaş’ı Şanlıurfa’ya getirecek olan tek takımdır. Sporcularımız aslında engelli olmadıklarını, yaşama sarıldıklarında nasıl bir başarı örneği sergileyebileceklerini bizlere göstermişlerdir" şeklinde konuştu.
Başkan Çiftçi’nin ardından diğer protokol üyeleri birer konuşma yaptı. Daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve engelli Ali Kabakülekler’in bir günlük yaşantısını konu alan kısa film, salondaki davetlilerin beğenisine sunuldu. Duygu dolu anların yaşandığı salonda, engelli vatandaşların hayata bakışını en güzel şekilde sunan Ali Kabakülek’lere ve annesi Hanım Kabakülek’lere Başkan Nihat Çiftçi tarafından hediyeler verildi.
ENGELLİ VATANDAŞLARA TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ
Bu arada Büyükşehir Belediyesi, program öncesi engelli vatandaşlara yönelik tekerlekli sandalye ve özel baston dağıtımı gerçekleştirdi. Programda yürüme engelli vatandaşlara yönelik 10 fonksiyonel özellikli, 10 akülü ve 17 adet de standart olmak üzere toplam da 37 tekerlekli sandalye ile görme engelli vatandaşlara yönelik 100 adet özel baston dağıtıldı.