Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HARÜSEM) tarafından düzenlenen bağımlılıkla mücadele seminerlerinin ilki bugün yapıldı.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü toplantı salonunda, bağımlılık danışmanı Çiğdem Sönmez tarafından verilecek eğitim seminerlerinin sonunda ise katılımcılara sertifika verilecek.
Programın açılışında konuşan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, uyuşturucuyla mücadelenin Şanlıurfa’da görev yaptığı süre içinde en çok önemsediği konu olduğunu belirtti. Kuş, uyuşturucunun çağın hastalığı olduğunu, uyuşturucu kullanma yaşının küçük yaşlara kadar indiğini, toplumu bu illetten kurtaramadıkları takdirde kısa bir süre sonra baş edilemez hale geleceğini ve bu açıdan bu tür programların çok önemli olduğunu vurguladı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın da konuşmasında, Türkiye’de ilk defa üniversite işbirliği ve sertifikasıyla böyle bir eğitim yapıldığı belirtti. Taşaltın, böyle bir toplumsal soruna katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve HARÜSEM Müdürü Doç.Dr. Celal Ağan’ı tebrik etti.