Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-16 Nisan 2017 tarihleri arasında Şanlıurfa’da düzenlenecek olan 1. Ulusal Kitap Fuarı hazırlık çalışmaları çerçevesinde öğrencilerin kitapla buluşmasını teşvik amacıyla ’’Kumbaram dolsun benimde kitabım olsun’’ kampanyası başlatıldı.

Onlarca yayın evi ve yazarı Şanlıurfalılarla buluşturmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, çocuklarda kitap farkındalığını oluşturmak için tüm okullarda Kumbaram dolsun benimde kitabım olsun kampanyasıyla hazırladığı kumbaraları dağıtmaya başladı.

öğrencilere kumbara dağıtmaya Ahmet Hamdi Akseki İlkokulunda başlanmasıyla kampanya start aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdülkerim Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Murat Müjdeci öğrencilerle bir araya gelerek düzenlenecek fuarı anlattı.

Kumbaram dolsun benim de kitabım olsun kampanyası çerçevesinde Şanlıurfa’da 60 bin adet kumbara öğrencilere ulaştırılacak.

Şanlıurfa’da düzenlenecek olan 1.Ulusal kitap fuarına 612 bin öğrencinin buluşturmayı hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm kesimlere yönelik çalışmaları ayrıca yürütüyor.