Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78’inci yıl dönümü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in 78’inci sene-i devresinde rahmetle yad ettiğini ifade ederek, “Kurtuluş Savaşında Kuva-yi Milliyenin başkomutanı olan, 1919’da Samsun’a çıkıp, 1923’te Cumhuriyeti kurarak ulusu zafere kavuşturan Gazi Mustafa Kemal’i vefatının 78’inci yıl dönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü ulusumuz ilelebet korumaya devam edecektir. Kahraman Türk Milleti, 15 Temmuz hain kalkışma girişiminde de bölünmez bütünlüğünü koruyor olduğunu bir kez daha göstermiş bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerimle, Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. yılında rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirterek, “Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırasına ve Türk milleti olarak bizlere bıraktığı mirasa her zaman sahip çıkacağız. Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşını zaferle sonuçlandıran Atatürk’ün, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kurarak, yepyeni bir çığır açtı.Anadolu topraklarından yükselen bu bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, temellerini attığı Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Yok oluşun eşiğinden dönerek, büyük bir kararlılık gösteren milletimiz, bu yolda önemli mesafeler kat etti. Bunun için, 10 Kasımları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın kaynağı haline getirerek, Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırasına ve Türk milleti olarak bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz’da milletin göstermiş olduğu destansı duruş ve mücadelede ülkenin hiçbir zaman yıkılamayacağının bir işareti olduğunu vurgulayan Ayhan, “Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı Önderimiz ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm vatan şehitlerini bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.