Hava sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıktığı Şanlıurfa’da 10 binlerce vatandaş demokrasi mitingi için Rabia Meydanına akın etti.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da vatandaşlar hava sıcaklığının 40 dereceyi geçmesine rağmen demokrasi mitingi için Rabia Meydanına gitti. Meydanı dolduran binlerce vatandaş, belediye ekiplerinin araçlardan sıktığı sularla serinletilmeye çalışıldı. Demokrasi mitingi için Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, meydandakilere seslendi. Bakan Akdağ konuşmasında darbeye değinerek halkın destan yazdığını belirtti. Konuşmasının sonunda özel kuvvetlerde darbeci generali öldürdükten sonra şehit olan Astsubay Ömer Halis Demir’i hatırlatan Akdağ, göğsünde 30 tane şeref madalyasıyla şehit olduğunu dile getirdi. Ömer Halis Demir’in şehit olacağını bildiği halde darbeci generali öldürmekten çekinmediğini söyleyen Akdağ, geride çocuğu, karısı ve kınalı kuzusu olduğunu ve onlarla vedalaşmaya zamanının olmadığını bildiğini söyledi. Generali öldürdükten sonra Şehit Ömer Halis Demir’in göğsünün al bayrak olduğunu söyleyen Bakan Akdağ’ ın gözleri doldu. Bakan Recep Akdağ’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da katıldığı miting canlı olarak izlendi.
Rabia Meydanındaki mitinge çok sayıda siyasi parti temsilcisi, STK temsilcisi, milletvekilleri, belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.