Şanlıurfa’da haber sitelerine yönelik faaliyet gösteren iki dernek bir ilke imza atarak İnternet Yayıncıları Platformu’nu kurdu.
Şanlıurfa’da ciddi okuyucu kitlesine sahip haber sitesi imtiyaz sahiplerinin kurduğu platform, internet medyasının başta Şanlıurfa olmak üzere tüm Türkiye’de haklarının sağlanması, illegal yayıncılığın önüne geçilmesini hedefliyor.
Şanlıurfa İnternet Habercileri Derneği (ŞİHADER) Başkanı Ömer Dodanlı ve Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği (ANİYAD) Başkanı Ahin Güneş’in girişimleri ile hayata geçirilen İnternet Yayıncıları Platformu ilk toplantısını yaparak kendi aralarında yönetimi de seçti. Şanlıurfa İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ömer Dodanlı, İnternet Yayıncıları Platformu ile ilgili şunları söyledi, "bizler, internet habercileri ve internet gazeteciliği alanında faaliyet gösteren gazeteciler olarak yeni bir platform kurmanın heyecanını yaşıyoruz. İnternet medyası alanında faaliyet gösteren, esas işi internet gazeteciliği olan bir grup meslektaş bir süredir gerçekleştirdiğimiz toplantılar Şanlıurfa İnternet Platformu kurmaya karar verdik. Platformumuzun resmi kuruluşunu an itibariyle tamamladık. Platform kuruluşuyla ilgili meslektaşlarımız arasında güçlü bir beklenti, heyecan ve destek olması hepimizi mutlu ettiği gibi, bu güçlü sinerjinin oluşturduğu enerjiyle çok kısa sürede platformumuzu kurmayı başardık. Bizler önümüzdeki dönemde yapacağımız etkinlik ve çalışmalarla meslektaşlarımızla birlikte ortak çalışmalar yapmayı kuşkusuz arzuluyoruz. Amacımız Şanlıurfa’da kaliteli ve doğru haber anlayışı ile internet gazeteciliğinin gelişimine katkıda bulunmak, bu hedef doğrultusunda bilgi üretmek ve bilgiyi paylaşmak üzere yola çıktık. Platform olarak, öncelikli hedefimiz, internet haberciliği ve medyasıyla ilgili yasal çerçevenin bir an önce oluşmasına paralel olarak Şanlıurfa’da bu alanda faaliyet gösteren meslektaşlarımızı bir çatı altında toplayarak örgütlemelerini sağlamaktır" ifadelerini kullandı.
Platform Başkanlığına seçilen Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Ahin Güneş ise, “Tüm dünyada olduğu gibi gerek ülkemizde gerekse Şanlıurfa’da internet medyası günümüzün vazgeçilmez kitle iletişim aracıdır. Ancak ne yazıktır ki, başta Şanlıurfa olmak üzere bu sektörde ciddi hizmet edenler, sosyal hakları dahil hiçbir konuda gerekli saygınlığı görmüyor. Şanlıurfa’da medya da bir çok dernek ve cemiyet var. Hiçbiri bir araya gelemiyor, bu konuda ortaya ciddi anlamda bir şeyler koyamıyor. Bu yönü ile de Şanlıurfa’da iki derneğin, Sayın Ömer Dodanlı’nın başkanı olduğu ŞİHADER ve bizim başkanlığını yürüttüğümüz ANİYAD bir araya gelip ortak hareket edebilme kararı alması Şanlıurfa medyası için büyük bir kazanımdır” şeklinde konuştu.