Ankara Kalkınma Ajansı Sosyal Etkileşim programı Kapsamında yürütülen ’Şanlıurfa’dan Ankara’ya Kültür Yolculuğu ve Etkileşim’ projesi kapsamında 12 öğrenci, okul müdürü ve 6 öğretmen Ankara’yı gezdi.
Proje kapsamında Şanlıurfa Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde okuyan 12 Öğrenci Ankara’nın Tarihi ve turistik yerlerini, Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla gezme fırsatı buldu. Ankara Kulübü Derneğinin katkılarıyla, Ankara’nın yöresel yemek kültürünü, geleneksel kıyafetlerini, halk oyunlarını ve geleneksel kına gecesini tanıtmak amacıyla kültür gecesi düzenlendi. Ankara Konağında, düzenlenen gecede kulübün seğmenler ekibi oyunlarının ardından öğrenciler, Ankara’ya ait geleneksel kıyafetlerden oluşmuş bir defile sunumu gerçekleştirdi. Öğrenciler, öğretmenler ve kulübün bacı erenler ekibi ile Ankara yöresine ait geleneksel kına gecesi gösterisi yapıldı. Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla sıra gecesi ekibi Şanlıurfa’ya ait türküleri seslendirdi.
Okul Müdürü Ayşe Özmen, projenin amacı kültürel zenginlikleriyle ve tarihi dokusuyla ün yapmış peygamberler diyarı Güneydoğumuzun güzel şehri Şanlıurfamız ile başkentimiz Ankara arasında sosyal etkileşimi arttırmak, bağları güçlendirmek, güven ilişkilerini geliştirmek olduğunu belirtti.