Şanlıurfa’da vatandaşlar bu yılın son iftarını açmak için Balıklıgöl’ü tercih etti.
Ramazan aynın son iftarı için Şanlıurfalılar Balıklıgöl’e akın etti. Evde yaptıkları yemekleri yanlarına alıp ailece Balıklıgöl’e gidenlerin yanında çimenlere leğen koyup çiğköfte yoğuranlar da iftarlarını burada açtı. İftarı açmak için çevre illerden Şanlıurfa’ya gelenler de Balıklıgöl’ü tercih etti.
Balıklıgöl’e giden arkadaş gurubu, çimenlerin üzerinde çiğköfte yoğurup iftara hazırlık yaptılar. Leğeni çimenlerin üzerine koyan gençler, iftar için çiğköfte yoğurdu. İftarlarını çiğköfte yiyerek açan gençler, lahmacunu da unutmadı. Fırından yaptırdıkları lahmacunları da getiren gençler, iftarlarını Balıklıgöl’deki çimenlerin üzerinde açtı. Çiğköfteyi yoğuran Mehmet Reşit, “Ramazanın son günü ve biz de çiğköfte yoğuruyoruz. Hepimiz de Şanlıurfalıyız. Burası Balıklıgöl, Hz. İbrahim’in makamı” dedi.
Çiğköfte yoğuran arkadaşına yardım eden Mehmet Beyüncan ise, “Balıklıgöl’de çiğköfte yoğuruyoruz. Ben de yeşilliği hazırlıyorum. Orucun son günü ve bayramın başlangıcı. Biz de hazırlık yapıyoruz” şeklinde konuştu.
İftar açmak için ailesiyle birlikte Balıklıgöl’e gelen Celal Uğurlu, “Burada iftar açmaya geldik. Son günümüzdür. Allah seneye de nasip etsin” dedi.
Geçen sene de son iftarlarını Balıklıgöl’de yaptıklarını söyleyen Orhan Acar ise, “Geçen sene de son iftarımızı yapmak için buraya gelmiştik. Bu sene de nasip oldu ve buraya geldik. Annem, babam, halam ve amca çocuklarıyla hepimiz buradayız. Burada son iftarımızı açıp namazımızı da kılıp Halfeti’ye gideceğiz” dedi.
Balıklıgöl’de iftar açmak için Gaziantep’ten geldiklerini söyleyen Mehmet Acar, “Bereketiyle, rahmetiyle güzel geçti. Biz Gaziantep’ten geldik. Gaziantep buraya göre daha serindi. Gelip son günümüzü burada akrabalarla birlikte iftar yaparak geçireceğiz. Daha sonra ise Gaziantep’e döneceğiz” şeklinde konuştu.
Balıklıgöl’de iftar açmanın güzel olduğunu söyleyen Mehmet Yumruk, “Burası Şanlıurfa’ya göre daha serin olduğu için burada iftarımızı açıyoruz. Bir gelen, giden yabancı ve yerlileri görme imkanımız var. Akşamları namaz kılmak için de yakın oluyor. Normalde Şanlıurfa’da sürekli geliyoruz ama oruç olduğu için arada sırada geliyoruz” şeklinde konuştu.